Annons

Annons

Blåljus

Träd över vägen på flera ställen i länet

Träd föll över vägar i Jönköpings län på tisdagskvällen. Mest otur hade nog lastbilsföraren i Flaskebobacken där ett träd föll på vägen och ett träd föll på taket till lastbilen, men föraren klarade olyckan oskadd.

Det var även strömlöst på sina håll i länet under kvällen.

På nyårsdagskvällen kallades räddningstjänsten i länet till flera larm som orsakade av stormen. Det blåste uppåt tio sekundmeter under kvällen, enligt information från SMHI.

Vid 23:12 kom ett larm om ett träd som hade fallit över riksväg 26/47 i Flaskebobacken utanför Bankeryd. Där hade ett träd fallit och lagt sig över taket på en lastbil på samma plats intill ett vägarbete. Enligt räddningstjänsten hade lastbilschauffören stannat för att ett träd hade fallit över vägen. Då ska även ytterligare ett träd ha fallit över lastbilen. Medan trädet sågades bort från lastbilen var det begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen. Ingen person skadades vid händelsen. En annan olycka på riksväg 26/47 långt därifrån inträffade även vid 17-tiden på kvällen.

Vid 21-tiden blev räddningstjänsten larmades även till Örngatan i Huskvarna där en takplåt som höll på att blåsa bort. Larmet kom vid 20.55. Ungefär samtidigt hade även ett träd som hade fallit över länsväg 662 i Taberg.

Annons

Vid 21.30-tiden inkom fallna om träd över vägen på riksväg 26 söder om Gislaved och på länsväg 127 vid Lindstad i Värnamo kommun där en bil körde på ett träd som fallit över vägen. De två personerna i bilen klarade sig oskadda.

Annons

Även på småländska Höglandet blev det fallna träd. Vid 20.30-tiden laramades räddningstjänsten till Grimstorp söder om Nässjö där ett träd fallit rakt över vägen väg 834 öster om Spexhultsjön. En bil hade kört in i trädet innan det hann forslas bort. Även där klarade sig personerna i bilen oskadda, men bilen behövde bärgas från platsen.

Efter 21 kom ytterligare ett larm om ett träd över Alehögsvägen i Sävsjö.

Jerker Sturedahl säger att stormen har orsakat fler tillbud och träd över vägen än de hade räknat med.

– Vi trodde inte att det skulle bli så mycket.

Ännu tidigare under nyårsdagen hade det kommit ytterligare 7-8 larm om träd på vägen, uppskattade Jerker Sturedahl.

Vid 22.30-tiden var också runt 160 av Eons kunder i länet utan ström. Det gäller omkring 100 hushåll i Skärstadstrakten i Jönköpings kommun, och ett 30-tal hushåll vardera i Eksjö respektive Gislaveds kommuner.

Har du bilder? Vet du mer?

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy