Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Nedfallna träd blockerade vägar - jobbpendlare tvingades stanna hemma

Text: 

Stormen Alfrida ställde till det i trafiken på onsdagen. Nedfallna träd blockerade helt eller delvis flera mindre vägar på Höglandet. Bland annat var det ännu vid lunchtid helt stopp på väg 1030 mellan Eksjö och Skurugata.

Stormen Alfrida ställde till det i för Höglandstrafikanterna på onsdagen. På väg 1030 mellan Eksjö och Skurugata var det ännu vid lunchtid omöjligt att ta sig fram.

På vägen mellan Hult och Kongseryd gick det efter lunch att kryssa sig fram mellan träd som sågats itu.

Annons

Annons

På småvägar över hela Höglandet var framkomligheten begränsad under onsdagen. Här och var låg nedfallna träd längs med eller över vägen.

Alfrida drog in över landet med full kraft under natten till onsdagen.

Stormen slog hårdast mot Östkusten och Gotland. Men även på Höglandet var vindarna minst sagt friska under efternatten och morgonen.

För jobbpendlare landsbygden medförde de nedfallna träd Alfrida lämnade efter sig svårigheter att ta sig till arbetet i tid.

I Eksjö kommun låg det nedfalla träd över eller längs med flera mindre vägar och ställde till det för trafikanterna.

Bland annat var det inte möjligt att ta sig fram på väg 1030 mellan Eksjö och Skurugata.

Erfarna långpendlare fick vända hemåt i väntan på att vägbanan skulle befrias från de höga, åldriga träd som knäckts i vindbyarna och landat med full kraft i asfalten.

Yrkestrafiken tvingades ändra sina rutiner och under förmiddagen söka sig nya vägar för att lämna brev, paket och tidningar till de boende längs vägen.

Tidigt på morgonen var det totalstopp på vägen mellan Hult och Kongseryd. Vid lunch gick det utmärkt att kryssa sig fram mellan de nedfallna träd som sågats itu under förmiddagen.

Även vägen mellan Hult och Kongseryd var till en början helt blockerad under onsdagsmorgonen av flera nerfallna träd.

Annons

Vid 13-tiden gick det utmärkt för privatfordon och postbil att kryssa sig fram mellan de träd som sågats itu av kunnigt folk.

Vid 15.00 på onsdagen saknade fortfarande 493 av Eons kunder i Jönköpings län, varav 125 i Eksjö kommun, fortfarande el till följd av strömavbrott orsakade av träd som kastats omkull i den nattliga stormen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan