Annons

Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Lastbil och bil i kollision utanför Björköby: "Isgata"

En olycka inträffade på vägen mellan Björköby och Naglarp på måndagseftermiddagen. En lastbil och en personbil var inblandade i olyckan. På platsen uppger Mattias Wallsten, insatsledare vid räddningstjänsten på Höglandet, att det var mycket halt.

– Det är väldigt halt på platsen. Det är lite grusat, men det är isgata.

En personbil och en lastbil kolliderade i närheten av Gungemad under måndagseftermiddagen, vid 14.20-tiden. Personbilen hamnade i diket i samband med olyckan.

– Båda personerna var stående utanför bilarna när vi kom, säger Michael Simmeborn som är inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Ingen av de drabbade personerna behövde sjukhusvård.

Det ska vara mycket halt på platsen där olyckan skedde, och även på andra mindre vägar i närheten.

Annons

Annons

– Det är ju isgata, det är väldigt halt på platsen. Det är lite grusat, men isgata. Det försämrar ju möjligheten att bromsa, uppger Mattias Wallsten, insatsledare vid räddningstjänsten på Höglandet.

På vägen där olyckan skedde på, 884, gick det under en timme inte att passera förbi olycksplatsen. Men det bildades inga större köer, uppger Simmeborn. Lastbilen kunde köras från platsen medan personbilen fick bärgas.

Anledningen till olyckan är okänd men det finns inga brottsmisstankar, menar Åsa Wilsund som är presstalesperson för polisen i Jönköping.

Till toppen av sidan