Annons

Annons

Annons

Stockaryd

Hyresvärd fick nog av boende – tog lagen i egna händer

En hyresvärd i Stockaryd finns med på tidningen Hem och Hyras lista över landets sämsta hyresvärdar. Listan har 19 olika hyresvärdar från norr till söder, varav en från Jönköpings län – hyresvärden i Stockaryd.

När hyresgästen vägrade betala en kraftig hyreshöjning ska hyresvärden ha tagit lagen i egna händer. OBS! GENREBILD

Hyresvärden i Stockaryd lyfts som ett särskilt dåligt exempel bland de 19 värdar som Hyresgästföreningens tidning Hem och Hyra har klassat som värst i landet. Skälet är en långdragen incident med en specifik hyresgäst som började för ett år sedan där värden försökte bli av med hyresgästen på ett särskilt otrevligt sätt.

Annons

Annons

Det hela började med att hyresgästen låtit bli att betala en kraftig hyreshöjning som värden försökt genomföra utan förhandling med varken hyresgästen eller hyresgästföreningen. Till slut hamnade parterna i tingsrätten där hyresvärden ville avhysa hyresgästen men tingsrätten dömde i hyresgästens favör.

I Stockaryd finns länets sämsta hyresvärd enligt tidningen Hem och Hyra

Spikat för dörr

Efteråt har hyresvärden, som han själv uttryckte det i tingsrätten, "tagit lagen i sina egna händer" och bland annat målat ett fönster svart och spikat för plankor för en av lägenhetens ytterdörrar. Plankorna och sprayfärgen sitter uppe under flera månader innan Kronofogden, som då ställt krav på hyresvärden att ta bort dessa, rycker ut och hjälper hyresgästen att få bort dem.

Hyresvärden bygger då ett plank som placeras framför hyresgästens fönster istället men även det är något som hyresvärden tvingas ta bort.

Till Hem och Hyra har hyresvärden sagt att den ska sätta upp nya plank eftersom att det är dennes tomt. Hyresvärden har också sagt att denne har rätt att höja hyran utan förhandling och att det står i kontrakten att hyresgäster inte får vara med i Hyresgästföreningen.

Annons

Skälet till att hyresvärden har försökt blockera hyresgästens fönster ska ha enligt värden ha varit att hyresgästen tittade ut för mycket genom det.

Tidningen har sökt hyresvärden, som har meddelat att han inte vill uttala sig i ärendet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan