Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Viktor Fasths egna ord om hotet: ”Otroligt fegt”

Växjömålvakten Viktor Fasth utsattes för ett mordhot efter lagets match mot HV71 i lördags.

Annons

Växjömålvakten Viktor Fasth utsattes för ett mordhot efter lagets match mot HV71 i lördags. Efteråt hörde HV:s sportchef Johan Hult av sig till Fasth, vilket tyder på att det är en HV-supporter som ligger bakom hotet.

För Sveriges Radio Kronoberg berättar nu Viktor Fasth om hur han upplevde hotet – som fick tas emot av hans hustru.

Hotet skedde efter rivalmötet mellan Växjö Lakers och HV71 i lördags kväll. En person ska ha ringt till Växjömålvakten Viktor Fasths fru och framfört hotet.

– Jag vill inte kommentera vad som sades, men det var inget trevligt samtal kan jag säga, sa Viktor Fasth till Smålands-Posten.

Annons

Annons

Mordhotet polisanmäldes och efteråt hörde HV:s sportchef Johan Hult av sig till Fasth, vilket tyder på att det är en HV-supporter som ligger bakom hotet.

– Nej, det är inget som jag fått till mig. Jag har ingen aning om vem och varför, svarade Johan Hult på frågan om det är en person med HV-sympatier som ligger bakom hoten.

–Det är polisanmält, SHL är informerat och säkerhetsansvariga i de bägge klubbarna får sköta detta. Man var snabbt på det och framför allt ser man till att Viktor och hans familj ska känna sig så trygga och bekväma som det går. Det här är långt över gränsen, sa Johan Hult.

För Sveriges Radio Kronoberg berättar Växjömålvakten nu om hur han upplevde hoten efter matchen.

– Det ringde på min frus telefon ganska tätt efter slutsignalen på lördagen. Det skreks en del i luren och uttalades hot mot mig och min familj, säger han till SR.

SR: Just det här med att det är din fru som får ta emot hotet. Gör det allt ännu värre?

– Ja, personligen så tycker jag det. När de väl tar det steget från att stå och gapa åt mig på isen till att leta upp min frus nummer och ringa henne. Där går gränsen för mig. Jag menar, jag har barn också, en dotter som är i åldern där hon ibland svarar i våra telefoner när det ringer hemma. Om hon skulle ha svarat så, då var jag inte, jag tycker det är bedrövligt. Otroligt fegt och för jävligt helt enkelt.

Annons

Annons

Till toppen av sidan