Annons

Annons

Annons

Annons

Vrigstad

PRO Vrigstad-Rörvik lägger ner

På onsdagen höll PRO Vrigstad-Rörvik sitt sista årsmöte. Föreningen har haft svårt att få tag på en kassör och då ingen tog på sig rollen på årsmötet beslutade föreningen att man inte kan fortsätta.

Bengt Persson, ordförande i PRO Vrigstad-Rörvik, konstaterade på onsdagen att man inte fått tag på någon kassör och att föreningen därför inte kommer att fortsätta.

Efter drygt 50 år blir 2019 ett avslutningens år för PRO-föreningen i Vrigstad. Föreningens ordförande, Bengt Persson, tycker att det är tråkigt. Samtidigt konstaterar han att det inte fanns något annat val när man står utan kassör.

Annons

Annons

– Ordförandeposten kan man alltid lösa men en kassör har ju hand om pengar och det ansvaret går inte att skicka runt. Det känns tungt men vi har gjort vad vi har kunnat och försökt få tag på en kassör bland våra medlemmar. Det har inte räckt, man kan inte tvinga folk att ta uppgifter.

Nu kommer PRO Vrigstad-Rörvik att gå ihop med föreningen i Sävsjö. Medlemmar kan redan nu byta förening men avvecklingen av själva föreningen är troligtvis inte klar förrän i höst, tror Bengt Persson.

– Det är en hel del administrativt som måste göra. Det ska bland annat upp i riksorganisationen så det tar lite tid. Nu börjar vi med att ha lite samråd kring hur det här ska ske. En sak vi får sätta oss ner och prata om nu är hur vi går vidare med olika arrangemang.

Själva årsmötet var trots det tråkiga beskedet ändå trevligt, säger Bengt Persson. Bland annat var det musikunderhållning och så tittade man på en film av Stig Marz om Vrigstadsbon Jelina Dahlkvist, som kom till Sverige efter att ha varit i koncentrationsläger i Polen under andra världskriget.

Bengt Persson, ordförande i PRO-föreningen i Vrigstad, kommer nu att slå se till att föreningen går samman med PRO-föreningen i Sävsjö, där Kjell Wegeborn (till höger).

– Hon var med på mötet och det var naturligtvis mycket känslor. Det är en film som fler borde se men då det är en privat film är det upp till filmaren. Men själva mötet var trevligt ändå och det blev inga tårar över att föreningen försvinner, även om det är tråkigt.

Annons

Hur reagerar medlemmarna då?

– Folk tycker att det är tråkigt men ingen har kommit med något konkret. Alla medlemmar har fått informationen och var medvetna om detta men det har varit ganska lite reaktioner, säger Bengt Persson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan