Annons

Annons

Annons

Ungdomar prisades när zonfinalen avgjordes i Eksjö

Skidvintern är över. Inte bara i TV-sofforna framför Vinterstudion, utan också för de hundratalet skidungdomar på Höglandet som kämpat i vinterns zontävlingar.

På söndagen avgjordes zonfinalen i Eksjö med 70 startande ungdomar.

SKIDOR

Här är alla totalsegrare i Höglandszonen med sina segerpokaler, främre raden från vänster Maja Lax, Nässjö, Noah Grahn, Landsbro, Hjalmar Fransson, Aneby, Ruth Grahn och Ebba Lind, Landsbro. Bakre raden från vänster Ida Hellquist, Nässjö, Ceasar Funke, Landsbro, Agnes Djurstedt, Eksjö samt Isac Andersson, Landsbro.

Och ja, ni läste rätt. Det gick en skidtävling vid Skidstugan i Eksjö, trots regn och många veckor med plusgrader så höll spåret på ett utmärkt sätt.

Under vintern har sex deltävlingar genomförts i Höglandszonen i Nässjö, Aneby, Vetlanda, Landsbro och Eksjö (två gånger). Vid zonfinalen delades det ut pokaler i massor. Alla som deltagit i minst två deltävlingar fick motta en guldglänsande pokal och det var totalt 91 ungdomar som klarade det. De allra största pokalerna gick naturligtvis till totalsegrarna i respektive klass. Trots att det var åtta klasser blev det nio totalsegrare. Landsbros båda talangfulla tioåringar Ruth Grahn och Ebba Lind gick inte att skilja åt. Båda har tre segrar och två andraplatser vardera i vinter i klassen D 9-10. Noteras kan att Maja Lax, Nässjö Ski, är ensam om att ha vunnit samtliga sex zontävlingar, och i samtliga fall med Meja Funke, Landsbro, som tvåa.

Annons

Annons

Landsbro IF SK är största klubben på Höglandet vad gäller deltagare och också mest framgångsrika klubb med seger i fyra klasser. Utöver de oskiljaktiga tjejerna i D 9-10 vann också Noah Grahn i H 11-12, Ceasar Funke i H 13-14 och Isac Andersson i H 15-16. Nässjö Ski tog två segrar och utöver Maja Lax var det Ida Hellquist i D 13-14 som fixade det. För SOK Aneby och Eksjö SOK blev det en klasseger vardera. Hjalmar Fransson, Aneby, vann i H 9-10 och Agnes Djurstedt, Eksjö, i D 15-16.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan