Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Andersson om Villa Lidköpings historiska SM-guld: ”Blir en jävla fest”

Villa Lidköping tog sitt allra första SM-guld på lördagen.

Annons

Det var fart och fläkt från minut ett i SM-finalen mellan Villa Lidköping och Västerås. Efter en heroiska första halvlek kunde Villa Lidköping, med tre spelare från Vetlanda i truppen, krossa Västerås och ta sitt första SM-guld i klubbens historia. Matchen slutade 8-4 (5–2).

– Det blir en jävla fest, sa Vetlanda BK-fostrade Joakim Andersson till SVT.

Villa Lidköping tog sitt allra första SM-guld på lördagen.

SM-finalen mellan Villa Lidköping och Västerås började intensivt redan från början. Villa tog ledningen efter nio minuter genom Vetlandakillen Tim Persson. Men Västerås ville hänga med och drygt tre minuter senare var det utjämnat.

Annons

Annons

Matchen fortsatte sedan i samma höga tempo. Villa tog åter ledningen i den 30 matchminuten, men Västerås kvitterade snabbt på nytt.

I matchminut 36 tog Martin Andreasson upp Villa i en 3-2-ledning, varpå Joakim Andersson från Vetlanda satte 4-2. Och när Martin Johansson slog in 5-2 på ett frislag i den 40:e minuten kopplade Villa Lidköping ett järngrepp om SM-finalen.

I den andra halvleken tryckte Västerås på för en reducering, men Villa Lidköping höll undan och bland annat kunde Joakim Andersson göra ytterligare ett mål. Slutgiltiga spiken i kistan slog Johan Löfstedt från Vetlanda när han satte 8-4, därmed lyckades alla tre Vetlandaspelarna hamna i målprotokollet när Villa Lidköping tog det första SM-guldet i klubbens historia.

Trycket på läktaren var enormt och tusentals Villafans var på plats på Studenternas IP under finalen.

– Det känns som vi spelade på hemmaplan i dag, sa Joakim Andersson till SVT efter att domaren blåst av matchen och isen fyllts av supportrar.

– 5–2 kändes konstigt i halvlek, de började lite bättre än oss. Men sedan tycker jag att vi styr andra halvlek, sa Andersson.

Annons

Joakim Andersson tror det är en stor lättnad och en väldig glädje i Lidköping över guldet. Både där och för spelarna väntar nu firande.

– Det blir en jävla fest, sa Joakim Andersson.

I silverlaget Västerås spelade Martin Landström från Tranås.

Till toppen av sidan