Annons

Annons

Annons

Ristipparna lever vidare tack vare föreningslivet

Text: 

Problemet med att det slängdes mer än trädgårdsavfall vid ristipparna gjorde att Njudung Energi beslutade att stänga dem i alla tätorter. Nu går Sävsjö kommun in i ett samarbete med föreningslivet för att även fortsättningsvis erbjuda den här servicen.

Ristipparna lever vidare tack vare ett samarbete mellan Sävsjö kommun och föreningslivet.

– Vi är jätteglada över den här lösningen och hoppas att kommuninvånarna ska uppskatta den, säger Erika Tor Rundblad, chef för serviceförvaltningen.

Som vi tidigare berättat om har kommunen jobbat för att få till den här lösningen. Nu har kommunen gjort överenskommelser med IFK Sävsjö samt med samhällsföreningarna i Stockaryd och Rörvik.

Annons

Annons

Ny ristipp i Sävsjö

När det gäller Vrigstad så ska det vara möjlighet att slänga sitt trädgårdsavfall vid Vrigstad sortergård när den är färdig.

Under en tid framöver kommer det vara möjligt att slänga trädgårdsavfall vid industriområdet i Sävsjö. Samtidigt öppnas en ny ristipp öster om Eksjöhovgårdssjön mot brukshundsklubben. Det kommer att skyltas upp inför öppnandet den 11 maj. I Stockaryd och Rörvik kommer nuvarande ristippar vid reningsverken att användas.

Lördagsöppet

De kommer att vara låsta och trädgårdsavfall tas endast emot under lördagar mellan 10.00-14.00. Medlemmar från föreningslivet kommer då att bemanna och se till att det endast slängs trädgårdsavfall:

– Föreningarna får en mindre ersättning på 1 000 kronor per gång och maximalt 10 000 per år. Vi håller öppet fem gånger under våren och tre-fem gånger efter sommaren. Nu testar vi det här och hoppas att allt går bra, förklarar Erika Tor Rundblad.

Före sommaren är ristipparna öppna den 11, 18 och 25 maj, samt 15 och 29 juni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan