Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Solshesters MCK–föraren halvvägs mot guldet

Text: 

Lucas Bergström fortsätter att åka snabbt på USM.

Med hälften av deltävlingarna avklarade toppar talangen från Ekenässjön sin klass.

Lucas Bergström toppar USM–klass 3 när hälften av deltävlingarna är körda.

Under helgen kördes den tredje deltävlingen i USM för landets endurotalanger. Flera lokala förmågor var på plats i Falköping och presterade fina resultat. Solshesters MCK–förararen Lucas Bergström visade återigen att han menar allvar med årets höga målsättning – att stå överst på pallen i höst.

Annons

Annons

17–åringen knep säsongens tredje raka pallplats när han körde i mål som tvåa i USM3–klassen. Det gav honom 22 nya poäng och fortsatt ledning i totalsammanställningen, som han toppar med tolv poängs marginal.

Mer lokalt på pallen blev det i USMD2. Där lyckades även Eksjötjejen Sofia Andersson ta sin tredje raka pallplats (trea alla gångerna). Det gör att hon även ligger på en bronsplats i den totala resultatlistan.

I USM1 lyckades FMCK Eksjös Karl Lennartsson köra in bland de tio främsta och det gör att han ligger femma i totalen.

I USM2 var det inga lokala förare bland de tio bästa den här gången. Däremot återfinns Gustav Mähler, Solsheters MCK på en sjundeplats i den totala sammanställningen.

Nästa USM–race körs på hemmaplan för Lucas Bergströms del då det är Solshesters MCK som är värd för den fjärde deltävlingen. Det dröjer dock till den 17 augusti innan det är dags att ge sig ut i hemmaskogarna för totalledarens del.

Femte deltävlingen arrangeras sedan av Botkyrka MCK den 24 augusti och den sjätte och avslutande tävlingen avgörs i Finspång i slutet på september.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan