Annons

Annons

Annons

Annons

Värnamo

Vandalorum hyllas i Sverige – fick pris av prinsen

Annons

Vandalorum i Värnamo får ett erkännande för att man binder samman kultur och näringsliv i Sverige.

Nu prisas man av prins Carl Philip, som är hedersordförande för föreningen Kultur och Näringsliv, som ligger bakom priset.

I konkurrens med Göteborgs Symfoniker/Stendahls AB samt Mölndals museum/Citycom vann konsthallen Vandalorum Swedish Arts and Business Awards, som delades ut på måndagskvällen på Nobelmuseet i Stockholm. De vinner priset för sitt sätt att knyta samman kultur och näringsliv det gångna året.

I juryns motivering anses Vandalorum blivit en samlingsplats även på nationell nivå:

Annons

”Med en unik finansieringsmodell har det lokala och regionala näringslivet i exceptionellt hög grad bidragit till ekonomi och utveckling för Vandalorum. Den nu klara och ibruktagna Etapp 2 med nya byggnader och utvidgad programverksamhet förstärker Vandalorums roll som ett centrum för konst och design. Allt i syfte att stärka kreativiteten; något som är nödvändigt för företagens långsiktiga överlevnad. Vandalorum är en tydlig illustration till hur samarbete mellan kultur och näringsliv stärker båda parter”, skriver juryn i sin motivering.

Annons

Bakom priset står föreningen Kultur & Näringsliv, som har anordnat tävlingen sedan 1993 som ett sätt att visa på goda exempel och uppmuntra till långsiktigt hållbara kultursamarbeten.

Priset togs emot av Vandalorums styrelseordförande Jan Ove Forsell av prins Carl Philip, som är föreningens hedersordförande.

Till toppen av sidan