Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Näringslivsbilaga Hall Media

Premiär för näringslivsbilagan – läs alla artiklarna här

Annons

Nu har Hall Medias nya satsning på näringsliv haft sin premiär. Här har vi samlat alla artiklar som finns med i det första numret.

Nu satsar Hall Media

– Att erbjuda vår publik i alla kanaler bred och fördjupande ekonomijournalistik, krönikor och analyser i ett län där entreprenörskap och handel är viktiga beståndsdelar i det rika näringslivet är ett enormt viktigt fokus för oss, säger Marie Johansson Flyckt, utgåvechef på Hall Media om den nya satsningen på en Näringslivsbilaga.

LÄS MER: Vill vara bäst på näringsliv – nu kommer den nya tidningen

Det blev en egen bilaga

Näringslivsbilagan kommer med sitt nästa nummer i september. Här går det att ta del av den första bilagan i PDF-format – bara att bläddra igenom alla sidorna!

Annons

LÄS MER: Nya satsningen: Få 24 sidor näringsliv – här kan du läsa vår nya tidning

Annons

”Varför krångla till det?”

”Vi funderade länge och väl över namnet på den bilaga, som du som är prenumerant kommer att få framöver, och det ena mer eller mindre lustiga eller krystade förslaget lades på bordet och förkastades. Varför krångla till det? Det fick bli Näringsliv, helt enkelt.” Så skriver Marie Johansson Flyckt, utgåvechef på Hall Media i den inledande texten i bilagan.

LÄS MER: ”Vi ger dig läsning som ska räcka ett tag”

Ny forskning från JU

Helene Ahl, professor i företagsekonomi på HLK, Magdalena Markowska, universitetslektor i företagsekonomi på JIBS och Lucia Naldi, professor i företagsekonomi på JIBS berättar om deras slutsatser i forskningen om begreppet ”mammaprenör”.

LÄS MER: De har studerat fenomenet ”mammaprenör”

Byggt ett "IT-imperium"

Peter Hellgren, vd på bolaget Consid, är Vetlandasonen som har byggt upp ett "IT-imperium" med bas i Jönköping. Bolaget som beräknar att passera en miljard kronor i årlig omsättning planerar nu att expandera globalt.

LÄS MER: Snart passerar IT-bolaget miljardgränsen: "Data är vår tids olja"

Annons

Modern torghandel

Reko-ringar, som kan beskrivas som en sorts modern torghandel, samlar i dag hundratusentals människor över hela Sverige. Den första Reko-ringen i länet startades 2018 i Värnamo och yngsta ringarna är bara några månader gamla och finns i Habo och Mullsjö.

Annons

LÄS MER: Reko-ringar har blivit en folkrörelse – så har trenden växt rekordsnabbt

Häng med på en utlämning

På knappt ett år har Reko-ringen Jönköping/Huskvarna gått från noll till över 6000 medlemmar. Nu är målet att bli störst i Sverige. Häng med när tidningen besöker en av deras utlämningar.

LÄS MER: De sålde varor för en halv miljon första halvåret – nu vill de bli störst i Sverige

Levererar 300 ägg per dag

Strax norr om Vaggeryd, på Tröjebo Gård, bor Reko-ringsproducenten Per Wackt med familj. Det gör också 350 stycken höns – som huserar i ett flyttbart fransktillverkat stall.

LÄS MER: TV: På Tröjebo gård bor hönsen i flyttbart stall

Bra sätt att kolla

Reko-ringskonceptet sprider sig och kan vara ett sätt för etablerade producenter att nå ut till kunder. Eller så kan det vara ett bra sätt att kolla om man har en produkt som håller innan man väljer att satsa. Det menar Habobon Sandra Grip.

LÄS MER: Sandra drömmer om att starta eget kafé

Annons

Annons

Lättare att sälja

Familjen Larsson i Huskvarna tycker att Reko-ringen har gjort det lättare att sälja. ”Vi vet inte hur vi skulle nått ut till en så stor kundkrets utan den,” säger Sven Larsson.

LÄS MER: De säljer färskt från egna gården – genom Reko: ”En stor fördel”

Krönika om röstdeltagande

"Vill du ha rättighet att diskutera och kommentera det politiska läget, då är det också din skyldighet att rösta när det är val", skriver Hanna Lindell, i en näringslivskrönika.

LÄS MER: Linell: Om du inte röstar har du förbrukat din rätt till att klaga

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy