Annons

Annons

Annons

Annons

Nässjö

Marknad på högsta punkten i Sydsverige

Text: 

Tomtabacken är den högsta punkten i hela Sydsverige, men på lördag kan du se mycket mer på platsen än bara utsikt. Under Tomtabackens dag kan du bland annat få svar på vad en flygande båt är, och titta på riktiga smålänningar.

Jörgen Sundström, ägare till en trike, ska vara på plats på Tomtabackens dag och möjlighet att se farkosten och ställa frågor till ägaren ges.

Tomtabacken har ett symbolvärde för Småland med sina 377 meter över havet. På lördag är det dags för Tomtabackens dag.

En dag med vacker utsikt, lokala utställare och aktiviteter.

Annons

Ultralätt flyg

I år riktar arrangören Lantbrukarnas Riksförbund in sig på ultralätta flygfarkoster, och huvudnumret blir "en flygande båt" - en ultralätt A tyngdpunktsstryd trike.

Annons

För den som inte är helt hemma på avancerade tekniska beteckningar innebär det ett fordon som rör sig i tre element, luft, vatten och mark.

Trikens ägare Jörgen Sundström kommer vara på plats, och möjlighet att se farkosten och ställa frågor till ägaren ges.

Äldre vapen visas

Inte nog med det, för den som är intresserade av vapen kommer samlare av äldre vapen vara på plats för att visa sina klenoder.

Här finns en historia om ett vapensmide som går långt bak i tid. Vapen från "Smålänningsmästarna" och deras pistoler "Smålänningar" visas upp för nyfikna.

Redan på torsdag kväll påbörjar byggnaden av marknadsplatsen, säger Mikael Lägermo. Förutom vapen och ultralätta flygfarkoster kommer arton bord stå utställda med allt från keramik och stickade vantar till Ryssbyglass för att stilla glassuget.

Nu hoppas Lägermo få se många nyfikna ansikten på Tomtabackens dag.

Marknaden börjar under förmiddagen och fortsätter i tre timmar.

Annons

Annons

Till toppen av sidan