Annons

Annons

Annons

Bilsport

Carlberg snabbast i Tranås

Text

Rally-talangen Calle Carlberg fortsätter att prestera bra i skogarna den här säsongen. I helgen var han i Tranås för att tävla i E-cupen. Då gick det som det brukar.

Calle Carlberg fortsätter att vinna rallytävlingar den här säsongen.

Det fortsätter att rulla på för Calle Carlberg. Han har gjort sina första starter på SM, han vinner i Sydsvenska Cupen och han radar upp segrar i E-cupen. Nu senast var det Team Skogsåkarna i Tranås som arrangerade en deltävling i just E-cupen, en lokal cup med motorklubbar från Småland och Östergötland.

Annons

Annons

Där var Carlberg, som tävlar för Nässjö MK, snabbast av samtliga otrimmade bilar med en tid på 13 minuter och fyra sekunder. I och med det har han nu vunnit samtliga deltävlingar i E-cupen så här långt.

Den trimmade klassen vanns av Daniel Karlsson som kör för Höglandets MS. Han var dessutom snabbast av alla tävlanden runt banorna i Tranås. Med tiden 12 minuter och 13 sekunder var han till slut sju sekunder snabbare än tvåan.

Nu återstår det två deltävlingar innan E-cupen är avgjord. Calle Carlberg och Peder Hardarsson, från SMK Eksjö, ligger för närvarande femma och sexa i totalställningen och jagar tätpositioner i de kommande tävlingarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan