Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Jönköpingsbor ska lockas att bygga i Nässjö

Text

Bristen på villatomter i Jönköping gör att blickarna nu vänds mot grannkommunen Nässjö. Ett regionalt samarbete efterlyses.

Håkan Gustafsson (S) ser möjligheter i ett kommunsamarbete mellan Jönköping och Nässjö i marknadsföringen av lediga villatomter.

Jönköping förtätas alltmer för att klara sin utbyggnad och har svårt att erbjuda mark för villabebyggelse. Inpendlingen är stor då många valt att bosätta sig längs Vätterns västra strand i orter som Bankeryd och Habo. Det skapar en inte alltid önskad trafiksituation när folk ska ta sig till och från jobbet.

Annons

Annons

Den beskrivningen ger Håkan Gustafsson (S), ordförande i Nässjö samhällsplaneringsnämnd, som nyligen var på konferens med ett femtiotal kollegor från andra kommuner i länet.

Då lyftes frågan om Jönköping och Nässjö kan inleda ett samarbete när det gäller nybyggnation av hus och marknadsföring av villatomter.

Attraktivt läge

– Det är en positiv indikation och jag hoppas vi kan utveckla de tankarna. Ett samarbete inom en större region än den egna kommunen gör att vi når ut till många fler, säger han.

Håkan Gustafsson tänker på orter som Forserum, Äng och Malmbäck med landsbygd. De ligger på bra pendlingsavstånd från Jönköping. Ett tillskott av invånare som är villiga att satsa pengar på nybyggnation stärker deras identitet.

Konferensen hade även byggherrar som deltagare och där fanns önskemål om att få vara med tidigt i processen av bostadsbyggnation.

Håkan Gustafsson hoppas nu på en fortsatt dialog mellan kommunerna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan