Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Vuxnas närvaro funkar bättre än kameror

Text: 

Kim Strand (V) anser inte att det behövs fler övervakningskameror i Nässjö. Det finns redan på de mest utsatta ställena.

Kim Strand (V) tror det är bättre med närvaro av fler vuxna bland ungdomar än att sätta upp övervakningskameror.

Informationen som hon har fått är att det finns planer på att sätta upp fler.

"Vi i Vänsterpartiet tänker dock att det är fel väg att gå att satsa på kameror i en kommun" skriver Kim Strand i en kommentar.

Annons

Annons

Kameror kan vara komplement. Men det är framför allt närvaro av vuxna bland ungdomar som behöver öka.

"Vuxna, föräldrar och frivilliga organisationer med fritidsledare, socialpedagoger och personal från socialtjänst skulle kunna få förändrade arbetssätt så närvaron ökar när det behövs."

Kim Strand menar att grannsamverkan är det ett arbete som invånare och polis gör tillsammans. Hon tycker inte att en kommun ska gå in och peka med hela handen mot grannar och tvinga dem till samverkan. Där det inte råder samverkan mellan grannar kanske har en så enkel förklaring som att de inte känner något behov av det menar hon.

Kim Strand skriver: "Moderaterna använder människors upplevda oro för att skapa populistisk politik fast att polis och statistik säger att brottsligheten i vår kommun minskar. Det är ett trist men tyvärr populärt sätt för högerpartier att driva och få fram sin politik i dag."

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan