Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Då tas smällarattacken mot Åkesson upp i rätten – vi livechattar direkt från Eksjö tingsrätt

Text: 

Nästa vecka blir det huvudförhandling i målet om smällarattacken mot SD-ledaren Jimmie Åkesson. En tonårspojke från Tranås är misstänkt för misshandel alternativt ofredande. Vi kommer att rapportera direkt från Eksjö tingsrätt under förhandlingarna.

Jimmie Åkesson (SD) är målsägande i ett ärende som tas upp i Eksjö tingsrätt nästa vecka. En Tranåskille misstänks för misshandel alternativt ofredande mot partiledaren.

Förra veckan väcktes åtal mot en tonåring från Tranås som misstänks för misshandel alternativt ofredande mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Annons

Annons

Den misstänkta gärningen skedde i samband med partiets Tranåsbesök i slutet av maj tidigare i år, då en smällare detonerade i närheten av partiets tält där bland annat SD-ledaren befann sig. Åkesson ådrog sig ett ringande ljud i ena örat, vilket gick över några timmar senare.

Nu är det klart att huvudförhandlingen i ärendet äger rum klockan 13.00 torsdagen den 5 december och vi kommer att rapportera direkt från tingsrätten genom en livechatt. För att kunna ta del av chatten på vår sajt eller i vår app behöver du ha ett Premium-abonnemang hos Hall Media.

Annons

Annons

Till toppen av sidan