Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Glädjebeskedet: Gymnasiesärskolan gör comeback – ”Känns jättespännande”

Text

Barn- och utbildningsnämnden beslutade i veckan att starta upp gymnasiesärskolan på Aleholm igen, efter ett inkommet förslag.

– Det är roligt att jobba i en kommun där en god idé snabbt kan bli till verklighet, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande, Fredrik Håkansson (KD).

Gymnasiesärskolan startar upp igen på Aleholmsskolan.

Inga nya elever antogs till gymnasiesärskolan hösten 2015, då det var ett för lågt antal i Sävsjö som sökte, men behovet visar sig vara stort igen. Därför satsar kommunen nu på särskola med inriktning Hotell- och restaurang och bageri.

Annons

Annons

– Vi har ett väldigt bra program idag inom denna inriktning, därför känns det logiskt att utveckla detta till ett program för särskolan. Vi har också väldigt bra lärare inom programmet, så vi vill erbjuda utbildningen, för de i behov av särskilt stöd, på hemmaplan, säger Fredrik Håkansson (KD).

– Utbildningen ska börja till hösten 2020, så det går alltså att söka i den kommande ansökningsperioden.

Allt är klart

Många av de elever, med behov av särskilt stöd, som vill studera Hotell- och restaurang och bageri har idag pendlat till Vetlanda, då Njudungsgymnasiet erbjuder programmet för särskolan.

– Vi har bra lokaler, all utrustning och detta är en inriktning som fungerar bra för särskolan. Därför är detta inte en stor investering, som kostar mycket att finansiera, vilket gör det möjligt att starta upp programmet redan till hösten. Sedan får vi se hur detta utvecklas och om vi har möjlighet att satsa mer på gymnasiesärskolan i framtiden, säger han.

– Det enda som kan hända är att vi inte får in några ansökningar. Detta innebär att utbildningen inte blir av, men vi hoppas såklart att många är intresserade och vill börja studera Hotell- och restaurang och bageri på gymnasiesärskolan vid Aleholm till hösten, avslutar han.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Fredrik Håkansson (KD), är positiv till att satsa på gymnasiesärskolan redan till hösten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan