Annons

Annons

Annons

Stockaryd

Röda längan blir LSS-boende: ”Jätteroligt”

Det var en enig nämnd som fattade beslutet att göra Röda längan till LSS-boende. Upprustningen beräknas kosta några miljoner.

– Det här är jätteroligt, säger Kerstin Hvirf (S), socialnämndens ordförande.

Röda längan i Stockaryd har stått tomt länge. Ska nu bli LSS-boende.

Röda längan, som socialnämnden nu vill kalla för Ljungagårdsvägen istället, var tidigare ett HVB-hem. Det har stått tomt i ungefär ett år, men socialnämnden har nu beslutat att det ska bli ett LSS-boende genom att verksamheten på Mejerigatan flyttar dit.

Annons

Annons

– Vi ser att det finns ett stort behov. I dag finns det en gruppbostad på Mejerigatan i Stockaryd, men det är trapphusmodell. Eftersom de i gruppbostaden har blivit äldre, så är det svårt för dem att gå i trappor. Så vi har tänkt att flytta det LSS-boendet till Röda längan, där vi kan erbjuda en enplanslösning, säger socialnämndens ordförande, Kerstin Hvirf (S).

Lokalen vid Ljungagårdsvägen kommer rustas upp, då den inte är i inflyttningsskick idag. Nämnden beräknar att detta kommer kosta cirka tre miljoner kronor.

En utökning av platser

Att verksamheten flyttar till Ljungagårdsvägen innebär en utökning av platser. Idag har det funnits fem platser vid boendet på Mejerigatan, men det beräknas kunna bli sex eller sju platser på Röda längan.

– Lägenheterna vid Mejerigatan kommer Sävebo ta över, men vi har föreslagit att de kan anpassa lägenheterna på bottenplan till äldre, för det finns behov av seniorboende också. Självklart är detta upp till Sävebo, men vi har lämnat in vårt förslag, säger Kerstin Hvirf (S).

– Vi hoppas att den nya gruppbostaden vid Röda längan kommer vara färdig till sommaren 2020, men man vet ju aldrig vad som kan hända på vägen, säger hon.

Socialnämndens ordförande Kerstin Hvirf (S) anser att det finns stort behov av LSS -boende.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan