Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö

Stökig man drack handsprit på Höglandssjukhuset

Text: 

På torsdagskvällen kallades polis till Höglandssjukhuset sedan personalen uppmärksammat en berusad man stöka runt i korridorerna medan han drack handsprit.

Klockan åtta på torsdagskvällen kallades polisen till Höglandssjukhuset sedan en man syntes gå runt och dricka handsprit.

Handdesinfektion, även kallat alkogel, innehåller en hög halt etanol eller isopropanol som också återfinns i spolarvätska. Den har en kraftigt berusande effekt som kan hämma andningen och i värsta fall leda till andnöd.

Annons

Annons

Det hindrade dock inte den man som under torsdagskvällen intog stora mängder handsprit i Höglandssjukhusets lokaler.

– Som jag har förstått det gick han runt och halsade ur sjukhusets handspritsflaskor, säger polisens presstalesperson Roger Olsson.

Polis tillkallades till platsen efter att personal uppmärksammat hans stökiga framfart, men när patrullen kom fram hade mannen redan försvunnit från området. Enligt uppgift till polisen verkar det inte röra sig om en patient utan en person som kommit utifrån med syftet att berusa sig.

Huruvida det rör sig om brott är svårt att säga.

– Det är en gråzon som jag inte riktigt kan uttala mig i. Har han plockat med sig flaskor kan det förstås röra sig om stöld, men så vitt jag förstår så har han bara druckit handspriten på plats, säger Roger Olsson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan