Annons

Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Studieförbundet Vuxenskolan växer – tar över Medborgarskolans lokal

Text: 

Vuxenskolan firar året som varit och de ledare som har engagerat sig. De blickar även framåt då deras verksamhet växer eftersom de tar över Medborgarskolans lokal och många av föreningarna.

– Det är roligt att vårt studieförbund utökar, säger Mia Undfors, verksamhetsutvecklare allmänmarknad.

Emma Westerlind, Madeleine Sjöstrand och Mia Undfors ser fram emot att upptäcka vad 2020 har att erbjuda för Studieförbundet Vuxenskolan.

Musikbingo på gång.

Annons

Annons

Ulf Fransson och Britt Petersson är två av de som har tittat in hos Studieförbundet Vuxenskolan under avslutningen.

Vuxenskolan erbjuder många olika kurser och utbildningar inom kultur och folkbildning. Det går att få hjälp med att bedriva föreningar, studiecirklar och annat via studieförbundet. Under 2020 växer Vuxenskolan ännu mer, eftersom de får ta över många föreningar då Medborgarskolan stänger sin lokal. Därför öppnar de upp ett till kontor i lokalen på Köpmangatan, för att möta behoven.

– Vi värdesätter lokalförankring, därför vill vi satsa på mindre orter som Sävsjö, då vi tycker det är viktigt att det finns lokaler även på dessa orter, säger Mia Undfors.

– Nu blir det att inreda den nya lokalen, så det verkligen känns som den tillhör Studieförbundet Vuxenskolan, tillägger Emma Westerlind, verksamhetsutvecklare föreningar.

En blandning av kurser

Under årets avslutningstillställning samt öppet hus så kom några av de som är del av föreningar som Vuxenskolan stödjer. Det är glöggmingel och musikbingo samt tillgänglig information om vad som händer under våren.

– Det kommer finnas biodlingskurs, kurs i viltspår för att öka samarbetet med sin hund i spårning, stylingkväll med salong Glimt och mycket annat, berättar Madeleine Sjöstrand, verksamhetsutvecklare funktionsrätt.

Annons

De arbetar även med olika pensionärsföreningar, som SPF och PRO, för att minska ensamheten bland äldre. Det kan även vara aktiviteter som gravidyoga, men de arbetar inte med aktiva sportföreningar.

Annons

– Vi har vissa riktlinjer, men det finns en stor blandning av verksamheter, säger Emma Westerlind.

– Nu har det också tillkommit tre grupper som släktforskar och det blir nog fler. Så det är spännande tider för Vuxenskolan i Sävsjö, sedan drar vi igång med Shared Reading i januari, avslutar Madeleine.

Annons

Annons

Till toppen av sidan