Annons

Annons

Annons

Vrigstad

Ett lugnt sammanträde, men M bidrog till slut med en motion

Text: 

Det allra sista kommunfullmäktige sammanträdet för året är till början lugnt och inga större problem tas upp, men sedan avslutar Moderaterna mötet med en motion.

– Vi anser att mer pengar måste sättas undan till underhåll av de fastigheter vi redan har. Inte bara bygga nytt hela tiden, säger Hasse Svensson (M).

Moderaterna Hasse Svensson och Alf Wihrén anser att Vrigstad sporthall är i behov av underhåll.

Det är ett hyfsat lugnt sammanträde på Vrigstad värdshus då kommunfullmäktige tackar för året som varit. Extra tack fick kommunfullmäktiges ordförande Per Danielsson (KD), som nästan blir lite genant när han får den fina komplimangen.

Annons

Annons

Kommunfullmäktige avslutas med ett slag från Moderaterna i form av en motion där de tar upp, vad de anser, brister i underhåll av kommunala fastigheter.

– Ett exempel som vi nämner i motionen är Vrigstad sporthall där vi personligen har besökt hallen samt genomfört en enkel optisk besiktning och konstaterat att olika funktioner som vattenavrinning inte fungerar, vilket kan leda till fuktskador samt mögel, säger Alf Wihrén (M).

– Man kan inte bara tänka att bygga nytt. Vi måste också underhålla det vi har, så det inte förfaller. Vi anser att Vrigstad sporthall har akuta behov av upprustning, men även andra kommunala fastigheter skulle behövas fixas till, säger Hasse Svensson (M).

Tråkigt att riva

Moderaterna föreslår därför att hittills konstaterade underhållsbehov av kommunala fastigheter ska redovisas till kommunfullmäktige snarast samt att kommunstyrelsen ska redovisa förslag på hur uppkommet underhållsbehov kan åtgärdas.

– Vi anser att det fokuseras lite för mycket på dyra satsningar som kostar flera miljoner samtidigt som mycket annat förfaller. Vrigstad sporthall har varit i dåligt skick utvändigt länge nu, men det är bland annat byggnation av Allaktivitetscenter som nu har fått oss, i Moderata fullmäktigegruppen, att reagera, säger Alf.

– I nuläget räcker inte pengarna till för underhåll av dessa fastigheter, så vi vill uppmärksamma detta. Det är tråkigt om olika byggnader måste rivas på grund av dålig prioritering, tillägger Hasse.

Annons

Det var ett annars lugnt sammanträde som avslutning på KF 2019.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan