Annons

Annons

Annons

Vetlanda

Stöld från villabygge – ny polishund nosade efter spår

Text

Vitvaror, verktyg och maskiner blev bytet när tjuvar bröt sig in på en byggarbetsplats i Vetlanda. I nuläget finns det ingen misstänkt för stölden.

Polisen i region öst har fått tillgång till en ny hund som är specialtränad för att hitta spår. Den användes i samband med ett inbrott i Vetlanda. OBS: Bilden är en arkivbild och inte den aktuella hunden.

På fredagsmorgonen fick polisen samtal om att ett inbrott skett på en byggarbetsplats på Badstigen i Vetlanda. På platsen byggs det för tillfället en ny villa.

Annons

Okända gärningspersoner, oklart hur många, bröt upp en dörr och stal vitvaror, verktyg och maskiner. Polisen hade vid lunchtid ingen uppgift kring värdet på det stulna godset.

Annons

Polis fattade beslut om att genomföra en brottsplatsundersökning. Förutom tekniker deltog även en hund som är specialiserad för den här typen av brott.

– Det är en ny resurs som vi på region öst fått tillgång till. Den hunden har möjlighet att söka lite äldre spår än vad vanliga polishundar kan. Bland annat kan den se gärningsmännens rörelsemönster och är duktig på att hitta spår som saliv, blod och hårstrån, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Ingen person är i nuläget misstänkt för stölden. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan