Annons

Annons

Annons

Annons

Eksjö

Eksjöbo blev arg på grannarna – orsakade strömavbrott

Text: 

Under fredagseftermiddagen blev en hyresfastighet i Eksjö strömlös. Bakom elavbrottet låg den man som tidigare under dagen hotat flera personer till livet och sedan skruvat i proppskåpet.

En hyresgäst skruvade loss säkringar i proppskåpet efter att han hotat skjuta minst fem personer.

Polis kallades till en hyresfastighet i centrala Eksjö på fredagsmorgonen sedan en boende på adressen hotat att skjuta ett antal personer. När patrullen kom till platsen fanns både mannen själv och väktare från Securitas där.

Annons

Annons

– Man skrev totalt fem anmälningar om olaga hot. Huruvida målsägandena är grannar eller fastighetsägare känner jag inte till, men åtminstone fem personer hotades till livet, säger Camilla Sverker på Höglandspolisen.

Något skjutvapen kunde polisen dock inte hitta och i samband med att situationen lugnat ner sig lät man mannen fortsätta på fri fot.

Senare under eftermiddagen, vid 15-tiden, återvände polisen till adressen sedan samme man skruvat loss säkringar i proppskåpet och därmed gjort hela fastigheten strömlös.

– Ingen ytterligare anmälan upprättades utan det skedde en medling, det vill säga att patrullen talade om för mannen att hans handlingar inte var okej, säger Camilla Sverker.

Annons

Annons

Till toppen av sidan