Annons

Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Efter biljettprotesterna – kommunen kallar till extramöte med JLT

Kommunalrådet Stefan Gustafsson (KD) anser det är bättre att ta upp synpunkterna med det nya biljettsystemet nu istället för i april.

Annons

Kommunens missnöje med JLT:s nya biljettsystem ska tas upp i ett extramöte denna veckan.

– Vi tänker att det är bättre att göra det nu, istället för att vänta till april, säger kommunalråd Stefan Gustafsson (KD).

Planen var först att vänta till april då Jönköpings länstrafik kommer till Sävsjö för samråd om busstrafiken inför det regionala trafikförsörjningsprogrammet för 2021 till 2035.

Men eftersom medborgare i kommunen har visat stort engagemang i frågan så har kommunen kallat till möte med JLT för att ta upp missnöjet med det nya biljettsystemet under denna fredagen.

Annons

– Jag och kommundirektör Jan Holmqvist känner att det är bättre att han träffar vd:n på JLT redan nu, så vi kan framföra våra synpunkter så tidigt som möjligt. Då har de möjlighet att kunna redovisa hur de tänker på mötet i april för återkoppling, säger Stefan Gustafsson (KD).

Annons

– Detta är ett opolitiskt möte så jag kommer inte att delta, men vi kommer bevaka frågan och lyfta det vid sammanträden framöver. Jag kommer även lyfta frågan med de andra kommunalråden i länet vid ett tillfälle för att se hur de uppfattar situationen, säger han.

Det är kommundirektör Jan Holmqvist som ska tala med ledningen på JLT då det är ett opolitiskt möte.

Företräder medborgarna

Kommundirektören ska informera om de synpunkter som inkommit från medborgarna och politiker samt tjänstemän. Många frågor gällande det nya biljettsystemet kommer vara i fokus, som bland annat periodkort och reskassan.

– Det stora bekymret med det nya biljettsystemet är såklart reskassan som försvinner, då det inte verkar finnas något motsvarande. Som jag har fattat det. Detta gynnar endast de som reser regelbundet. Bor man i en mindre kommun - som Sävsjö - så har folk inte möjlighet att alltid ta kollektivtrafik, men det betyder inte att de inte vill det när de kan, menar Jan Holmqvist.

– Vi ska ha en öppen dialog om detta. Jag ska ställa frågor och ta upp nackdelarna med det nya biljettsystemet. Hur det påverkar oss som landsbygdskommun och alla invånare som bor här samt kommunens anställda, avslutar han.

Annons

Annons

Till toppen av sidan