Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Coronaviruset: Första dödsfallet utanför Kina – tusentals smittade senaste dygnet

En coronasmittad kinesisk man har avlidit i Filippinerna.

Det är det första rapporterade dödsfallet utanför Kina, skriver CNN.


Under det senaste dygnet har totalt 46 personer dött i smittan.

En arbetare desinfekterar en kontorsbyggnad i Qingdao i Shangdonprovinsen.

Enligt de senaste siffrorna är 14 553 personer smittade av coronaviruset och totalt 305 dödsfall har rapporterats – det är en ökning med 2 590 smittade och 46 döda på de senaste 24 timmarna, skriver TT på söndagsmorgonen.

Annons

Nu rapporterar flera internationella medier, bland annat amerikanska CNN, att det första dödsfallet utanför Kina har inträffat. Under natten till söndagen, svensk tid, ska en kinesisk 44-årig man ha avlidit på ett sjukhus i Manila, Filippinerna. Han hade även pneumokocker och influensa.

Annons

Mannen ska dock ha smittats innan han kom till landet, enligt TT. Han lämnade Wuhan-området i Kina, epicentret av smittan, tidigare i januari innan han anlände till Filippinerna via Hongkong den 21 januari.

”Patienten var stabil och visade tecken på att förbättras, men läget försämrades under de senaste 24 timmarna vilket resulterade i hans död”, uppger landets sjukvårdsdepartement i ett uttalande, enligt AP.

44-åringen kom till Manila tillsammans med en 38-årig kinesisk kvinna, som blev den första att testas positivt för viruset i landet.

På fredagen i Jönköping upptäcktes det första bekräftade fallet av coronaviruset, som nu klassas som en samhällsfarlig sjukdom, i Sverige. Det handlar om en kvinna i 20-årsåldern som kan vara student på Jönköping University.

Kvinnan, som inte är allvarligt sjuk, hålls isolerad på Ryhov i Jönköping.

Annons

– Ventilation är kontrollerad så att smittan inte kan spridas och personalen har skydd för ögon och andningsorgan, sa smittskyddsläkare Malin Bengnér till tidningen på lördagen.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan