Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Risk för stormbyar på söndag

Söndag kväll och natten mot måndag är det risk för kraftiga vindar i södra Sverige. Bilden är en genrebild.

Annons

Det är risk för stormbyar i södra Sverige från söndag kväll och under natten till måndag, det uppger SMHI som har utfärdat en riskvarning. Delar av Jönköpings län ingår i området som kan drabbas.

På fredagens förmiddag gick SMHI ut med att det på söndag är risk för stormbyar i sydvästra delarna av Jönköpings län, alltså framför allt runt Vaggeryd, Värnamo, Gnosjö och Gislaved.

Det är också riskvarningar för stormbyar i Kronobergs län, Sjuhäradsbygden, Bohuslän, Skåne, Blekinge, Öland och Gotland.

Annons

Annons

Riskvarningen för stormbyar innebär att det finns en risk för vindbyar på minst 25 meter/sekund, enligt SMHI:s hemsida. Ännu är det dock stor osäkerhet i väderutvecklingen, så prognoserna kan komma att ändras.

Trafikverket har redan beslutat om inställd tågtrafik på fyra sträckor i Västsverige från klockan 12.00 på söndag, och de beräknas kunna öppna efter klockan 14.00 på måndag, skriver TT. Det gäller sträckorna Uddevalla–Strömstad, Herrljunga–Borås, Håkantorp–Gårdsjö samt Borås–Varberg.

FOTNOT: På lördagen uppgraderade SMHI riskvarningen till en klass 1-varning för mycket hårda vindar i hela Jönköpings län och stora delar av södra Sverige. Varningen gäller söndagen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy