Annons

Annons

Annons

Nässjö

Lägenhetsbrand i Nässjö – hela köket blev utbränt

Text

Räddningstjänsten larmades till en lägenhetsbrand på Källgatan i Nässjö under lördagen. Branden var kraftig och hela köket blev utbränt.

– Lägenhetsinnehavaren gjorde vissa släckningsförsök innan vi kom dit, säger styrkeledaren Jan Carlsson.

Räddningstjänsten larmades till Källgatan i Nässjö efter att det börjat brinna i ett kök. OBS: Bilden är tagen från ett annat tillfälle.

Vid 14.50 på lördagen fick SOS larm om en brand i en lägenhet på Källgatan i Nässjö. Flerfamiljshuset ligger i området Handskeryd i de centrala delarna av staden.

Annons

Räddningsenheter från Nässjö, Bodafors, Forserum och Vetlanda åkte till platsen – precis som ambulans och polis.

Annons

– Branden har av okänd anledning startat i köket. Elden spreds inte vidare till andra delar av lägenheten, säger en teamledare på SOS vid en tidig kontakt.

Det befann sig fyra personer i lägenheten när branden på andra våningen startade och dessa hade tagit sig ut när räddningstjänsten anlände. Enligt styrkeledaren Jan Carlsson försökte ägaren inledningsvis att släcka elden – men förgäves.

– I stället hade ägaren sinnesnärvaron att stänga dörren till köket och slå av elen i lägenheten. Det gjorde att elden begränsades, säger Jan Carlsson.

Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden – men hela köket blev utbränt.

Brottsmisstanke

Efter att elden släckts fokuserade brandmännen på att vädra ut brandröken och kontrollera angränsande lägenheter.

– Saneringsfirman har varit på plats. Det kunde konstateras att fler lägenheter blivit påverkade och några kommer inte att kunna flytta in under kvällen, säger Jan Carlsson.

Under lördagskvällen och natten mot söndagen fanns brandmän kvar för efterbevakning i den lägenhet där branden härjade.

Polisen har spärrat av bostaden och en teknisk undersökning ska genomföras inom de närmaste dagarna. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Noterbart är att ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan