Annons

Annons

Annons

Flera olyckor på Höglandet i snöns spår

Snön föll på Höglandet på tisdagen, och när väglaget blev halt inträffade också flera trafikolyckor under dagen.

Bland annat krockade bilar utanför Vetlanda, i Nässjö och i Tranås. Även ett par lastbilar körde av vägen under dagen.

– Det är jättemycket att göra, sa räddningstjänstens ledningsoperatör på eftermiddagen.

En lastbil hamnade i diket utanför Eksjö.

En lastbil kom inte upp för en backe i Eksjö kommun i det hala väglaget.

En lastbil kom inte upp för en backe i Eksjö kommun i det hala väglaget.

Annons

Annons

SMHI hade utfärdat en klass 1-varning om snöfall och blixthalka i hela Jönköpings län på tisdagen – och vid 07.30-tiden kom det första larmet in för räddningstjänsten på Höglandet. Två bilar hade då krockat på riksväg 31, någon kilometer söder om Vetlanda. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades ut till platsen.

– Men ambulansen kunde vända. Ingen person skadades, sa en SOS-operatör.

Bilarna behövde bärgas och under räddningsarbetet var det svår framkomlighet förbi olycksplatsen – vilket resulterade i köer i morgontrafiken.

Polisens presstalesperson Erik Terneborn uppgav att det var mycket halt med snö och is på vägen.

En postbil och en personbil krockade i Nässjö på tisdagen.

Strax därpå var det dags igen. Då kolliderade två bilar utanför Junkaremålsskolan i Tranås, av oklar anledning. Inte heller där ska någon ha skadats.

Lastbilar i diket

Under förmiddagen inträffade även en olycka på länsväg 132 mellan Aneby och Lekeryd, där en lastbil och en bil hade krockat.

– Båda fordonen hamnade i diket, men det var ingen dramatisk kollision, sa en SOS-operatör och berättade att både bilen och lastbilen bärgades från platsen.

Polisens presstalesperson berättade att det var en besvärlig bärgning på grund av att lastbilen hade vikt sig och låg i terrängen. Först vid 15-tiden var det åter full framkomlighet på 132.an. Det finns ingen brottsmisstanke i det ärendet.

Annons

Annons

Vid 19.40-tiden inträffade även en lastbilsolycka på riksväg 32 söder om Sunhultsbrunn, mellan Aneby och Tranås. Enligt larmet till SOS Alarm hade en lastbil med släp vikt sig och hamnat så det spärrade av hela vägbanan. Men bara 20 minuter senare var det åter full framkomlighet på vägen, uppgav räddningstjänstens ledningsoperatör.

– Det kom en traktor och drog upp den där så det var nästan avklarat när räddningstjänsten kom fram, sa ledningsoperatören.

”Stor utmaning”

Under eftermiddagen och tidiga kvällen kom i övrigt fem–tio larm om trafikolyckor runt om på Höglandet. Dessutom inträffade även några olyckor i Södra Vätterbygden vid samma tid.

– Det är jättemycket att göra, en stor utmaning för vår personal just nu, sa räddningstjänstens ledningsoperatör vid 16-tiden.

Vid 19-tiden fanns det endast uppgifter att en person behövt åka till sjukhus efter eftermiddagens och kvällens olyckor på Höglandet. Det var i samband med en krock mellan två bilar vid Hunseberg strax norr om Nässjö.

– En person fick föras till sjukhus med ambulans, men jag har inga uppgifter om skadeläget, sa polisens presstalesperson Monica Bergström.

Även inne i Nässjö, på Sörängsvägen, skedde en krock vid 13.15-tiden. Där hade en personbil och en postbil hade frontalkrockat. Vägen fick stängas av i samband räddningsinsatsen.

– Det handlar om en mindre form av frontalkrock, sa en SOS-operatör.

Buss i diket

På länsväg 128 skedde en lastbilsolycka i närheten av Norra Sandsjö och utanför Eksjö hade en lastbil kört i diket. I Nässjö kommun ska en personbil och en traktor ha krockat mellan Holmen och Lunnestorp, enligt ett larm vid 15-tiden.

Annons

Vid 16-tiden körde en buss i diket i Rydsnäs, i Ydre kommun. Enligt larmuppgifterna ska det ha varit sex personer ombord, men det finns inga rapporterade personskador.

Bild från olyckan utanför Junkaremålsskolan i Tranås.

Bild från olyckan utanför Junkaremålsskolan i Tranås.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan