Annons

Annons

Annons

Tranås

Tjuvar bröt sig in i lägenhet – offret tog skydd i badrummet

Text

Tre män i 25-årsåldern bröt sig in i en lägenhet i Tranås under fredagskvällen. Bostadsinnehavaren tog skydd genom att låsa in sig i badrummet och larmade samtidigt polisen.

Tre personer bröt sig in i en lägenhet i Tranås under fredagen. OBS: Bilden är en genrebild.

Strax före klockan 23 på fredagskvällen larmades polis till Lilla Sveagatan i Tranås. En lägenhetsinnehavare ringde till polisen och berättade att tre personer var i full färd med att bryta sig in i bostaden.

Annons

Annons

Även grannar uppmärksammade att någonting konstigt skedde och tog kontakt med polisen.

– Målsägande ska ha varit ensam hemma och valde att stänga in sig på toaletten när de tre personerna dök upp. Så det blev aldrig någon konfrontation, säger Erik Terneborn på polisen.

Polisen kom till adressen bara fem minuter efter larmet – men då hade trion försvunnit från platsen. De påträffades dock i Östanåparken en kort stund senare.

– Vi kontrollerade de här personerna och fann bland annat brytverktyg. Samtliga greps misstänkta för försök till grov stöld genom inbrott, säger Erik Terneborn.

Vid 05-tiden på lördagsmorgonen beslutade en jouråklagare att anhålla männen, som alla är i 25-årsåldern och hemmahörande i trakten.

– Några av dem är kända av polisen sedan tidigare och har dömts för lite olika brott, säger Erik Terneborn.

Uppdatering: På måndagsmorgonen rapporterade Polisen Höglandet att två av de anhållna släppts på fri fot under helgen. I fråga om den tredje anhållne fattar åklagaren beslut under dagen om personen ska begäras häktad eller inte.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan