Annons

Annons

Annons

Bilsport

Tungt värre i fädrens spår

Tungt värre – så kan nog den senaste Vasaloppsstarten sammanfattas för truppen från Höglandet.

– Det tog längre tid att åka än vad vi hade gissat på i förväg, säger Kenneth Kall i Forserums SOK.

Så här vackert väder var det på lördagen, dagen för starten i Vasaloppet. Här här Nässjötruppen på besök vid Mångsbodarna och rekognoscerar lite inför Vasaloppet.

Spåren testades under lördagen av bland andra Mats Kall och Kenneth Kall, båda Forserums SOK och till höger Ulf Krusell, som kör för Bodafors SOK.

Annons

Annons

Så här lugnt var det i målområdet och på skidstadion i Mora under måndagsförmiddagen. Då var allt ståhej över och efterarbetet pågick. Här har Kenneth Kall hämtat ut en påse med sina saker från starten.

Trångt och mörkt i startområdet i Sälen var det tidig söndagsmorgon. Sedan bar det iväg de nio milen i Vasaloppet till Mora.

I målområdet i Mora var det efter Vasaloppet många ej avhämtade påsar med tillhörigheter till en mängd åkare i spåren. "En del hämtar inte utan skänker bort sina kläder till insamlingar" säger Kenneth Kall.

På måndagskvällen återvände gänget åkare från Bodafors OK, Forserums SOK och Nässjö Ski.

– Trötta och stela kroppar. Fem av oss fick bryta Vasaloppet, det gick för långsamt och repet som drogs vid olika tillfällen utmed Vasaloppet tvingade fem av våra åkare i truppen att bryta.

Berättar Kenneth Kall, som tvingades konstatera att årets Vasalopp blev den längsta tiden på 26 år, som han var ute i spåren. Elva timmar plus ett par minuter tog det för honom.

Obefintliga spår ibland

– Vi åkte visserligen i ett vinterlandskap, men spåren var dåliga och ibland obefintliga. Breda, isiga och lösa spår var vad vi bjöds på. Men på något sätt gick det ändå att ta sig i mål, säger han.

Annons

Åldern tar ut sin rätt också, menar han, men är inte beredd att ge upp än.

– Vi tar ett år i sänder, men det är väl inte omöjligt utan att jag och många andra i den här truppen står där i startområdet i Sälen även nästa år.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan