Annons

Annons

Annons

Paret Silvas död i Karibien

Par från länet hittade döda på semester i Karibien

Text

Ett par i 50-årsåldern, där båda var anställda inom Region Jönköping, har hittats döda i Dominikanska Republiken. Dödsfallen inträffade den 5 och 6 mars, uppger Utrikesdepartementet (UD).

”Det är med stor sorg vi fått kännedom att två av våra medarbetare avlidit under en semesterresa”, säger regiondirektör Jane Ydman i ett pressmeddelande på måndagen.

”Våra tankar går nu till familj och anhöriga”, säger regiondirektör Jane Ydman.

Paret hittades döda under torsdagen respektive fredagen i förra veckan, uppger UD:s pressjour. Flera omständigheter kring dödsfallen är än så länge oklara. Hall Media har varit i kontakt med polismyndigheten i Dominikanska Republiken som i sin tur hänvisar saken vidare till Sveriges konsul Sven Holmbom. Han vill inte uttala sig om ärendet.

Annons

Annons

– Alla frågor om det här ärendet måste gå via UD, säger Sven Holmbom.

Paret uppges ha varit på en semesterresa i orten Punta Cana i de östra delarna av den karibiska nationen när de hittades döda.

UD uppger att anhöriga är underrättade, men att de inte vill säga något mer om saken i nuläget.

Kollegorna till de avlidna fick information om dödsfallen av sin arbetsgivare Region Jönköping på måndagsförmiddagen.

– Våra tankar går nu till familj och anhöriga. Vi har informerat våra medarbetare och arbetar nu med att ge vår personal det stöd som behövs i denna svåra stund, säger regiondirektör Jane Ydman.

Erbjuda krisstöd

Arbetsgivaren har i nuläget ingen kännedom eller information om omständigheterna kring dödsfallen. Regionen fick beskedet om dödsfallen via anhöriga.

– Vi har helt fokus på att informera medarbetare och har följt den plan vi ska när något sådant här oväntat händer. Vi började med att informera medarbetarnas avdelningar och sedan övriga anställda via intranät, säger Jane Ydman vid en pressträff på måndagseftermiddagen.

Hur har beskedet mottagits?

– Vi är chockade och ledsna. Det är svårt att ta in och förstå det som hänt.

Vad händer den närmaste tiden?

– De medarbetare som vill kan få krisstöd och vi har resurser för att stärka upp med personal om det behövs. Vi kommer också att hålla en minnesstund men det är oklart när det blir, säger Jane Ydman.

Annons

Ponta Cana

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan