Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Coronasmittad intensivvårdas i Jönköping – första fallet i hela länet

En coronasmittad person i 80-årsåldern vårdas just nu på intensiven på Ryhov.

Det är det första fallet i Jönköpings län där en patient intensivvårdas.

– Vi kommer inte lämna ut några mer uppgifter om patientens tillstånd, säger presskommunikatör Mikael Bergström.

En coronasmittad person i 80-årsåldern vårdas just nu på intensiven på Ryhov.

Coronaviruset sprider sig som en löpeld över världen och Sverige. På måndagen passerade antalet bekräftade smittofall i landet 1 000 – varav 41 i Jönköpings län.

Annons

– Nästan alla fall i länet är kopplade till resor till Italien eller Österrike, antingen som resenär eller som kontakt till en smittad resenär. Endast ett fall, det enda i Sverige faktiskt, har koppling till Kina. Vi har enstaka fall där vi inte kunnat identifiera smittvägen, säger biträdande smittskyddsläkare David Edenvik.

Annons

Sex vårdas på sjukhus

I dagsläget är det totalt sex bekräftat smittade personer i länet som behöver vårdas på sjukhus. Fem av dem ligger inlagda på infektionskliniken, medan en person i 80-årsåldern vårdas på intensivvårdsavdelningen på Ryhov i Jönköping. Det är den första patienten i länet som vårdas på intensiven – men det är oklart hur allvarligt sjuk personen är.

– Vi kommer inte lämna ut några mer uppgifter om patientens tillstånd eller patientens uppgifter, säger regionens presskommunikatör Mikael Bergström.

Samtidigt meddelar regionen att de tvingas ställa in planerade operationen, med inneliggande vård, till torsdag. Detta för att säkra upp bemanningen vid andra livsnödvändiga operationer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan