Annons

Annons

Annons

Klart: Eurovision Song Contest ställs in

Eurovision Song Contest tvingas ställas in på grund av coronaviruset.

Det är den första gången på 64 år som schlagerfinalen inte kommer hållas som planerat.

– Vi hade alla önskat att läget i Europa och världen såg annorlunda ut, säger schlagergeneralen Christer Björkman till Aftonbladet.


Eurovision Song Contest ställs in.

Stora evenemang i hela världen stänger ner på löpande band på grund av coronaspridningen. Nu står även klart att Eurovision Song Contest 2020 ställs in.

”Det är med stor sorg som vi måste meddela att Eurovision Song Contest i Rotterdam 2020 ställs in. Under de senaste veckorna har vi sett över många olika alternativ på lösningar för att kunna sända Eurovision Song Contest”, skriver Eurovision i ett uttalande.

Annons

Första gången på 64 år

Det är den första gången på hela 64 år som Eurovisionsschlagerfinalen inte kommer arrangeras som planerat. På sin hemsida skriver Eurovision att man håller diskussioner med staden Rotterdam i Nederländerna för att skjuta fram festivalen till 2021.

Annons

Schlagergeneralen Christer Björkman, som skulle vara Sveriges delegationschef i Rotterdam, menar på att beskedet att ställa in tävlingen inte kom som en överraskning.

– Vi hade alla önskat att läget i Europa och världen såg annorlunda ut, men det känns skönt att ha ett besked att förhålla sig till. Med tanke på omständigheterna så är det både ett förståeligt och klokt beslut som tagits, säger Björkman till Aftonbladet.

”Låtarna är förbrukade”

Det här innebär att bidragen diskas från tävlingen, enligt Christer Björkman – vilket betyder att svenska bidraget The Mamas stoppas från att stå på Eurovision-scenen med vinnarlåten ”Move”.

– Det kan jag inte se av två skäl. Dels kommer det att bli en ny vinnare nästa år och för att låtarna som tävlar i ett Eurovision får inte vara utgivna eller publicerade före första september föregående år. Vilket gör att de här låtarna som är ute nu, de är förbrukade, säger Björkman till Aftonbladet.

The Mamas respekterar beslutet, berättar de för Expressen.

Annons

– Vi hoppas att folk fortsätter att lyssna på vår låt med budskapet att vi gemensamt kan förflytta berg, något som känns extra relevant i dag då alla måste ta ansvar och göra det rätta, säger The Mamas till tidningen.

”Vi hade alla önskat att läget i Europa och världen såg annorlunda ut”, säger schlagergeneralen Christer Björkman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan