Annons

Annons

Annons

Eksjö

Stökig ”coronaman” omhändertogs – poliserna fick använda skyddsutrustning

Text

Natten mot måndagen fick polisen larm om en stökig man på Höglandssjukhuset i Eksjö. Eftersom han uppvisade symptom på covid-19 fick patrullen använda skyddsutrustning vid insatsen.

Polisen larmades till Höglandssjukhuset efter att en misstänkt covid-19-patient varit stökig. OBS: Bilden är en arkivbild.

Det var strax före klockan 04 natten mot måndagen som polisen larmades till Höglandssjukhuset efter att personal tryckt på överfallslarmet. En patient hade stökat runt i sjukhuslokalerna och personalen behövde hjälp med att få kontroll på situationen.

Annons

Annons

– Han var både högljudd och hotfull och det fortsatte han att vara även när vi kom till platsen, även om det lugnade ner sig något, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

I samband med larmet fick polisen information om att mannen kan vara smittad med det nya coronaviruset. Därför tvingades patrullen att använda skyddsutrustning under insatsen.

– Patrullen fick ta på sig skyddsmasker och handskar. Skyddsmasken är av samma modell som Försvarsmakten använder och även räddningstjänsten när de larmas till gasolyckor och liknande insatser, säger Thomas Agnevik.

Mannen, som är i 30-årsåldern, omhändertogs för störande av allmän ordning. Han låstes in på arresten en stund – men släpptes senare på fri fot.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan