Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Sävsjö kommun ställer in studentfirande

Årets studentfirande vid Aleholmsgymnasiet ställs in. Även balen ställs in som en följd av coronapandemin.

Annons

Årets studentbal och studentfirande ställs in. Även grundskolan påverkas av coronapandemin.

Kommun efter kommun har valt att ställa in det traditionella studentfirandet. Nu sällar sig Sävsjö till dem.

Barn- och utbildningsförvaltningens beslut innebär att årets studentbal ställs in. Årskurs 1 och 2 på Aleholmsgymnasiet får inte fira en gemensam skolavslutning i år.

För avgångseleverna blir det inget traditionellt studentfirande. I vanliga fall innebär det gemensam studentlunch, avslutning i Kulturhuset och sedan utspring med efterföljande kortege under glädjejubel. I stället blir det någonting annat. Vad detta ”annat” blir är ännu inte bestämt. De berörda eleverna informeras senare.

Annons

Annons

Målsättningen är att alternativet ska bli ett fint minne för livet, även om det inte blir så som studenterna hade sett fram emot. En dialog ska hållas med eleverna under planeringsarbetet.

Grundskolans skolavslutningar påverkas också av inskränkningar som görs för att minska smittspridningen av coronaviruset. Samtliga skolavslutningar sker utan vårdnadshavare och anhöriga. Hur skolavslutningarna utformas planerar varje rektor och personal lokalt, eftersom skolorna kan ha olika förutsättningar.

Eftersom nya rekommendationer och direktiv kan komma från myndigheterna, kan besluten kring student och skolavslutningar komma att ändras.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy