Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Lingmerths resebyrå byter vd – han tar över

Annons

En ny kraft ska efter sommaren ta över uppdraget som verkställande direktör för Lingmerths Resebyrå AB. Namnet är Mikael Lundberg, som närmast kommer från konsultföretaget Consid. Nuvarande vd Peter Eklund fortsätter arbeta i företaget som styrelseordförande.

Nässjö

Peter Eklund, vd för Lingmerths Resebyrå, lämnar i augusti över vd-rollen till Mikael Lundberg, som närmast kommer från konsultföretaget Consid.

Företaget uppger att de i drygt ett år arbetat med strategiutveckling kring framtida position. Ett arbete som ska genomföras med en ny person vid rodret.

Annons

Peter Eklund tar från augusti över rollen som styrelseordförande i företaget.

Annons

Ny vd blir Mikael Lundberg, som i dag arbetar vid Consid, där han inom koncernen haft roller som strateg inom digitalisering, affärsområdeschef och vd.

Konsult åt Lingmerths

"Mikael har på konsultbasis varit ledande i utvecklingen av vår framtida strategi. Att han nu kan ta vid och förverkliga visionen som vd är otroligt förmånligt. För egen del känns det både naturligt och rätt att anta rollen som ordförande för Lingmerths framtidsresa efter flera år med stark organisk tillväxt" säger Peter Eklund i ett pressmeddelande.

Mikael Lundberg har en bakgrund inom affärsutveckling, marknad och försäljning. Han har jobbat mycket med att leda och driva digital omställning av verksamheter.

"Annorlunda bransch väntar"

"Jag är oerhört glad för den här möjligheten och ser fram emot att fortsätta utveckla Lingmerths", säger Mikael Lundberg.

Att satsa framåt i en tid då många resebolag fokuserar på besparingar ser han som nödvändigt.

"Den här globala krisen har egentligen bara ännu tydligare visat vikten av det strategiarbete vi gjort. Lingmerths och resebranschen som helhet kommer att se annorlunda ut på andra sidan av den här krisen. Det gäller att följa med i utvecklingen eller rentav leda den", säger Mikael Lundberg.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy