Annons

Annons

Annons

Annons

Basket

Svenska Cupen i basket ställs in kommande säsong

Svenska Basketbollförbundet har beslutat att ställa in Svenska Cupen säsongen 2020/2021. Anledningen är att klubbarna måste ges möjlighet att kraftsamla kring sitt seriespel.

Jonathan Peleg och hans Wetterbygden mötte Nässjö i Svenska Cupen den gångna säsongen. Kommande säsong blir det inget cupspel på grund av coronasmittan.

Svenska Cupen nystartades ifjol med ett nytt format där de 25 bästa lagen i landet möttes. Tanken är fortfarande att Svenska Cupen ska vara ett stadigvarande inslag i Svensk Basket men turneringen pausas nästa år.

Annons

Annons

– Inte minst formatet där bäst rankade lag spelar på bortaplan, som vi gillar, gör att det uppkommer icke obetydliga resekostnader i början av säsongen för SBL-lagen, säger Olle Lundén, tävlingsansvarig på Svenska Basketbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Att ställa in Svenska Cupen är en av många åtgärder Svenska Basketbollförbundet nu tar för att underlätta den ekonomiska situationen som förbundsserielagen hamnat i på grund av coronasmittan. Svenska Cupens första matcher skulle ha spelats innan seriestarten och låg därmed också närmast i farozonen.

– Det är väldigt tråkigt men det är inte den enda åtgärden vi behöver vidta. Många föreningar har det oerhört svårt just nu. Samtidigt måste vi se långsiktigt för svensk baskets bästa i alla de beslut vi tar. Många av de kostnader som är förknippade med tävlingsbestämmelser finns ju för att göra produkten bättre vilket leder till bättre ekonomi långsiktigt. Det är oerhört viktigt att vi alla nu ser vad vi själva kan bidra med för att dra ner på kostnader och samverkar konstruktivt. SBBF jobbar nu hårt med att se över alla tävlingsbestämmelser, koordinera uppgifter för RF-stöd, ha dialoger med serieföreningarna och elitdomargruppen. Vi driver på i detta och hoppas inom kort kunna komma ut med fler åtgärder, säger generalsekreterare Johan Stark i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan