Annons

Annons

Annons

Annons

Basket

Krispaket ska hjälpa svenska basketklubbar

Text: 

Många basketklubbar har det kämpigt ekonomiskt.

Svenska Basketbollförbundet inför nu flera tillfälliga lättnader i tävlingsbestämmelserna för nästa säsongs seriespel.

Svenska basketbollförbundet tar till flera åtgärder för att hjälpa klubbarna ekonomiskt i dessa svåra tider.

Vi har tidigare berättat om att det förs många diskussioner på förbundsnivå för att hjälpa de svenska basketklubbarna ekonomiskt.

Under tisdagen kom beskedet att Svenska Basketbollförbundet inför flera tillfälliga lättnader i tävlingsbestämmelserna till kommande säsong.

Annons

Annons

Tanken är att det ska hjälpa föreningarnas ekonomiska situation i coronakrisens spår.

En av de stora utgiftsposterna som tas bort är matchkommissarierna, som håller koll på sekretariatet och domarna.

Flera avgifter kring licenser och övergångar tas också bort och på bortamatcher räcker det om lagen har med sig åtta spelare i truppen, jämfört med tio tidigare.

"Det är inget snack om att det är ett extremt tufft läge hos många just nu", säger förbundets tävlingsansvarige Olle Lundén i ett pressmeddelande.

Elitlicensen införs också ett år senare än planerat, det vill säga säsongen 2022–23.

Nässjö Baskets sportchef Christer Sabel har tidigare berättat Nässjö Basket kommer att drabbas av en ekonomisk smäll men att det inte kommer påverka klubbens fortsatta ligastatus.

– Jag skulle inte säga att vi slåss för våran överlevnad och vi kommer vara aktuella att spela även nästa säsong, men vi kommer få göra det med en ännu mer begränsad budget, sa han för en tid sedan till tidningen.

Sedan tidigare är det klart att Svenska Cupen – som återinfördes så sent som inför den gångna säsongen – ställs in helt och hållet nästa säsong. Anledning bakom det beslutet var att klubbarna istället måste kraftsamla inför ligaspelet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan