Annons

Annons

Annons

Österbymo

REKO-trio prisas av Ydre kommun: ”Helt fantastiskt”

REKO Ydre har fått en flygande start på sin verksamhet, som uppskattas av både producenter och konsumenter. Nu prisas de tre initiativtagarna Anna Karlsson, Linnea Granath och Sara Wennerbo för sitt ideella arbete med matplattformen.

REKO Ydre-skaparna Anna Karlsson, Sara Wennerbo och Linnea Granath tilldelas Ydre kommuns pris för berömvärd gärning 2020.

Trion tilldelas Ydre kommuns pris för berömvärd gärning 2020. Det årliga stipendiet går till någon eller några som uträttat något som varit till gagn för Ydrebygden.

– Helt fantastiskt. Vi är stolta och hedrade över att bli uppmärksammade av kommunen för det vi gör. Det känns jätteroligt att få det här stipendiet, säger Linnea Granath.

REKO Ydre har på mindre än två år etablerat sig som en lokal matförmedlare att räkna med.

Köp- och säljplattformen för närproducerade livsmedel har idag 1200 medlemmar och utgör en värdefull bas för många lokala producenter i deras strävan att smidigt nå konsumenterna.

Annons

Annons

– Vi brinner verkligen för det här, så det är kul att REKO Ydre fortsätter att växa och utvecklas. Till sommaren är vår förhoppning att omsättningen ska slå rekord, säger Linnea Granath.

Anna Karlsson, Linnea Granath och Sara Wennerbo brinner för närproducerad mat.

Det pågående coronautbrottet har inte minskat konsumenternas intresse för de återkommande samlingarna, där närproducerade livsmedel förmedlas. Tvärtom.

– En del tycker det är skönt att fylla på kyl, frys och skafferi utan att i dessa tider behöva besöka någon affär, säger Linnea Granath och säger att REKO Ydre vidtagit en rad åtgärder för att minska risken för smittspridning vid sina träffar.

Värdefullt ideellt arbete

Kommunalråden Anna-Lena Svensson (S) och Elisabet Hagström (C) framhåller båda att den trio som står bakom REKO Ydre är väl värd att prisa.

– Det gör ett värdefullt ideellt arbete inom ett område som är särskilt betydelsefullt för en liten landsbygdskommun som vår.

– I Ydre finns ett flertal lokala matproducenter som tack vare REKO Ydre enkelt får avsättning för sina produkter på hemmaplan, samtidigt får kommunens invånare del av ett brett utbud med närproducerad mat, vilket i sig är bra.

Annons

Festfixare. I somras ställde årets ledarstipendiat Jan-Anders Bergquist tillsammans med sina kamrater i SPF Seniorerna i Ydre till med stort pensionärsparty i Rydsnäs loge med Titti Sjöblom som gästartist.

Årets ledarstipendium i Ydre går till föreningsprofilen Jan-Anders Bergquist, entusiastisk motor i SPF Seniorerna.

Han prisas för sin idérikedom och förmåga att skapa engagemang bland sina medlemmar med ett brett och spännande utbud av aktiviteter.

Årets kulturstipendium går till indiepopbandet Sundet som under året tagit stora kliv framåt och haft framgångar regionalt.

Bandet prisas för sitt lustfyllda förhållningssätt till musiken och sin vilja att utvecklas.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan