Annons

Annons

Annons

Insändare
Kommunen jobbar aktivt för att förhindra smittspridning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar till Kerstin Lundqvist i tidningen den 29 april.

Alla är vi mer eller mindre oroliga för corona skriver Kerstin Lundqvist. Och visst är det så. Osäkerheten kring viruset påverkar oss alla, oavsett om man är medarbetare, brukare eller anhörig. Jag har full förståelse och respekt för att många har frågor och funderingar.

Inom Vetlanda kommun jobbar vi aktivt med att förhindra smittspridning. Det gör vi utifrån regionens smittskyddsregler och rutiner som handlar om basal vårdhygien, vilket innebär god handhygien, handskar och förkläde vid nära omvårdnadsarbete. För oss är det viktigt att följa de nationella och regionala riktlinjer som finns eftersom de är framtagna av personer som är proffs på smittförebyggande arbete.

Annons

Annons

Om en brukare visar minsta symtom så har vi beredskap att möta det med rätt skyddsutrustning för vår personal. Utifrån brukarens symtom använder rätt skyddsutrustning vid rätt tillfälle.

Som arbetsgivare är det viktigt för oss att använda munskydd som är avsedda för ändamålet och godkända utifrån de krav som finns. Skulle vi använda munskydd som inte är godkända kan vi hamna i en situation där både brukare och medarbetare litar på munskyddet och tror att man har en trygghet man kanske inte har.

Att vi följer nationella och regionala riktlinjer betyder också att våra medarbetare uppmanas att stanna hemma vid minsta symtom. Vi håller avstånd och tänker på social distansering vid alla möten som inte innebär omvårdnad.

Vi jobbar för att hålla nere antalet personal som besöker varje brukare. Men frånvaron innebär förstås utmaningar när det gäller kontinuiteten, är man beviljad flera hemtjänstinsatser per dygn så är det oftast flera personal man möter.

Som anhörig kan man vara helt trygg i att vi följer de riktlinjer som finns. Vi jobbar för att våra brukare ska få den service och omvårdnad som de behöver och har rätt till, samtidigt som vi försöker hålla riskerna nere så att det ska bli så bra som möjligt för alla. Det är alltid läkare som avgör vilka medicinska insatser som är aktuella för den enskilde brukaren.

Marianne Karlsson, vård- och omsorgschef

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan