Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mellangården/Östersand

Tre män åtalas för fyrhjulingsstöld

De tre åtalade männen misstänks har stulit fyrhjulingar i både Vetlanda och Tranås. Obs! Genrebild.

Annons

Åtal har nu väckts mot de tre män från Östeuropa som står åtalade misstänkta för flera fall av grova stölder och stölder av fyrhjulingar och motorcyklar på olika platser i Småland, bland annat i Tranås och Vetlanda.

De tre männen har suttit häktade sedan mitten av februari då de togs av polisen efter ett inbrott i en fastighet i Vetlanda kommun. Nu har åtal väckts mot de tre männen som bland annat misstänks för grov stöld på en fastighet i Vetlanda kommun.

Annons

Annons

Där ska de enligt åklagaren ha brutit sig in i fastigheten och stulit fyra fyrhjulingar av märket Honda för vardera runt 100 000 kronor styck, men även andra saker, bland annat hjul till fyrhjulingar. Enligt ett vittnesförhör med en serviceansvarig för just detta märke så ska de stulna fyrhjulingarna ha manipulerats efter tillgreppet.

Männen misstänks också för att ligga bakom stölden av en fyrhjuling på en annan fastighet i Vetlanda kommun, värd 130 000 kronor i mitten av februari månad.

Yrkar på utvisning

De misstänks också för grov stöld och försök till stöld på tre olika adresser i Oskarshamns kommun. Från den ena fastigheten ska fyra motorcyklar ha stulits av märket Husqvarna natten mellan den 17 och 18 februari. Samma märke var det på de två andra motorcyklarna som gällde i ärendet försök till stöld. På den tredje adressen stals en fyrhjuling värd 140 000 kronor.

Männen ska enligt åtalet också ligga bakom stöld av fyra motorcyklar, verktyg och fordonstillbehör på en ort i Kinda kommun. När det gäller stölden i Tranås så ska de natten mellan den 9 och 10 februari i år ha brutit sig in i en verkstad och stulit elcykel, bilhjul och verktyg för drygt 107 000 kronor samt en fyrhjuling och hjul till fordonet. Männen är också misstänkta för försök till grov stöld i ett garage i Vimmerby och stöld av fyrhjuling i Sveg.

Annons

Annons

En av männen står också åtalade för missbruk av urkund då han i Lindesberg, i Mariestads kommun, legitimerade sig med en annan persons körkort.

Åklagaren yrkar att männen ska utvisas från Sverige och förbjudas att under tio års tid förbjudas att åka hit.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy