Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Nu drar PRO igång aktiviteter

Text: 

Nu börjar PRO Nässjö så sakteliga att dra igång aktiviteter igen.

– PRO-styrelsen beslutade i måndags i ett digitalt möte att starta vårt planerade sommarprogram, det betyder tipspromenader, bangolf och boule, säger ordföranden Rolf Wilhelmsson.

Rolf Wilhelmsson, ordförande i PRO Nässjö, slår ett slag i bangolf och för föreningens sommarprogram, som startar med olika aktiviteter.

PRO-styrelsen ställde i mitten av april in alla föreningsaktiviteter, men avvaktade med sommarprogrammet.

– Det har varit många diskussioner om hur vi ska ställa oss till att starta igen. Vi har pratat med PRO riksorganisation och PRO-distriktet för att få råd om hur vi ska göra. Rent generellt så har de inga synpunkter hur vi gör, säger Rolf Wilhelmsson.

"Bra för hälsan vara ute"

Men det är förstås viktigt att följa Folkhälsomyndigheten råd när det gäller att hålla avstånd, påpekar PRO Nässjö.

– Det är inte förbjudet att gå ut. Tvärtom så tycker Folkhälsomyndigheten att det är bra för den fysiska och psykiska hälsan att vi går ut och är sociala på avstånd. Det personliga ansvaret är viktigt när vi ska följa de uppsatta reglerna. Känner man sig det minsta sjuk ska man stanna hemma, säger Wilhelmsson.

Annons

Annons

Med detta som underlag har PRO-styrelsen beslutat att starta sina aktiviteter enligt tidigare plan.

Viktigt hålla avstånd

Tipspromenader börjar den 25 maj i anslutning till bryggan vid Ingsbergssjön.

– Här är det viktigt att hålla avstånd under hela tipsrundan, inte vara mer än en vid läsning av frågorna och ta med egen penna. Vi har handsprit vid start och mål. Starttiden har vi dessutom utökat för att få bra spridning på de startande.

Bangolf under veckan

Bangolfen drar igång på tisdag 26 maj.

En bild från tidigare tipspromenad med PRO - tiden före det var krav på att hålla avstånd och distans till medmänniskorna.

– Som förslag tänkte vi att det inte är nödvändigt att spela på tisdagar utan det går att spela under hela veckan. Då blir det ingen trängsel på tisdagseftermiddagarna. Ett mästerskap kan ordnas senare i augusti. Bangolfklubben har egna stränga coronaregler, bland annat spritning av klubban innan spel, säger Rolf Wilhelmsson.

Boule när andan faller på

Boule spelar PRO Nässjö vanligtvis på onsdagseftermiddagarna.

Här går det också att spela under veckan och när andan faller på. Allt spel sker på eget ansvar. Vi följer Höglandets Boulesällskaps regler som finns uppsatta vid banan liksom att Folkhälsomyndighetens regler följs. Banorna är öppna, men klubbstugan är stängd.

Annons

De så kallade konstvandringarna med PRO Nässjö är tills vidare inställda.

– Om vi tar vårt ansvar och följer folkhälsomyndighetens regler tar vi oss igenom coronakrisen tillsammans, säger Rolf Wilhelmsson.

Rolf Wilhelmsson, ordförande i PRO Nässjö, signalerar att PRO Nässjö så sakteliga startar sommarens program, vilket innefattar aktiviteter utomhus.

Annons

Annons

Till toppen av sidan