Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Efterlyses: Kandidater till miljö- och byggnadspris

Det är dags att fundera på vem som ska få årets byggnadspris i Nässjö. Kandidater till miljöpriset efterlyses också.

De här båda är pristagare, Pär-Magnus Almquist tilldelades Byggnadspriset för renoveringen av Biografen och naturpedagog Jenny Carlsson fick miljöpriset för sitt arbete vid Emåns Ekomuseum.

I december månad brukar vinnarna av priserna uppmärksammas vid Nässjö kommunfullmäktiges sammanträde.

Men redan nu vill ledamöterna i samhällsplaneringsnämnden få förslag på byggnadsobjekt som är värda att uppmärksammas. Det gäller även insatser i miljötänk.

Annons

Annons

De senaste personerna som mottog priserna var naturpedagogen Jenny Carlsson som tidigare jobbade vid Emåns Ekomuseum, Bodafors. Hon fick miljöpriset. Byggnadspriset gick till satsningen på Biografen som har byggts om av ägarna Richard Liljedahl och Pär-Magnus Almquist. Priserna delades ut för år 2018.

Förra året blev det ingen utdelning, det saknades kandidater som uppfyllde kriterierna på nämndens lista av namn.

Samhällsplaneringsnämnden beslutar om priserna och nu vill man ha förslag på kandidater.

Men den situationen vill ordförande Håkan Gustafsson (S) inte hamna i igen. I år letar man aktivt efter värdiga pristagare och uppmanar allmänheten att höra av sig och hjälpa till.

Byggnadspriset delas ut till ett objekt som visar lite extra klass vad gäller arkitektur och byggnadsvård. Det kan ges till enskild person, företag, förening eller organisation.

Aktuella byggobjekt ska vara färdigställda senast två år före eller under innevarande år, det vill säga 2020.

Annons

En bronsplatta delas ut som fästs på den vinnande byggnaden. Pristagaren får diplom. Priset omfattar byggnader i hela kommunen.

Miljöpriset har en summa på 10 000 kronor och delas ut som en uppskattning till privatpersoner, företag eller förening som har utfört en berömvärd insats för miljön. Insatsen är ett led i strävan mot en hållbar utveckling.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan