Annons

Annons

Annons

Insändare
Ekmarkspark och demokratin i Tranås

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar till moderaterna Anders Wilander och Mats Holmstedt i tidningen den 18 maj.

När jag läser M:s inlägg angående Ekmarkspark i Tranås vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. En massa snygga formuleringar som till syvende och sist inte är vatten värda. Jag antar att syftet är att förvirra. Respekt för andras åsikter har vi inte sett mycket av hittills, så inget talar för att det skulle finnas där nu.

Annons

Annons

Att tala om ett "helikopter-perspektiv" och om att ta tillvara hela kommunens intresse är som ett hån när ansvariga politiker förra året, helt oansvarigt, slösade bort stora mängder av skattebetalarnas pengar på ett alltför kostsamt och överdrivet 100-årsfirande. Alla som har någon form av ansvar för ekonomi vet att man inte kan göra av med mer pengar än man har utan att det går åt fanders. Vill man festa får man rätta mun efter matsäcken, det behöver inte bli sämre…

Att sedan låtsas missförstå och antyda att motståndarna till byggnation i parken skulle vilja ta bort allt som redan finns där är enbart löjeväckande, ett försök att förlöjliga och leda bort uppmärksamheten från sakfrågan.

Man hävdar också att människor som är för en byggnation inte vågar säga det, ännu ett försök att förvirra och slå undan fötterna på de som har framfört sina åsikter i denna fråga.

Den enda demokratiska vägen att gå i frågan om byggnation i Ekmarkspark är en folkomröstning. Där får alla en verklig möjlighet att säga sitt, oavsett om man är för eller emot. Finns det inte pengar att genomföra detta nu får frågan helt enkelt läggas på is tills kommunens ekonomi tillåter det.

Demokrati är ingen "quick-fix"! Demokrati måste få ta tid eftersom alla ska få en chans att komma till tals och mötas med respekt.

Anette Karlsson, Tranås

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan