Annons

Annons

Annons

Värnamo

Polisen varnar efter inbrott i BMW-bilar: ”Risk för ny stöldvåg”

Text

BMW-tjuvarna har vaknat till liv igen. Natten mot lördagen blev två bilägare i Värnamo drabbade.

– Det är inget gott tecken om bilinbrotten tar ny fart, säger Monica Bergström på polisen.

Under hösten och vintern förekom en mängd stölder från BMW-bilar i stora delar av länet – vilket tidningen tidigare har rapporterat om.

Senast polisen i region öst fick in den här typen av anmälningar var i mitten av mars. Men natten mot lördagen ska två fordon på Margaretagatan och Nylundagatan i Värnamo drabbats.

Vid den ena stölden, på Margaretagatan, ska ratten och instrumentbrädan stulits ur BMW-bilen. Polisen uppger att stölden ska ha skett någon gång mellan klockan 02.30 och 06.30 på lördagen.

Annons

Annons

– Vi har fortfarande inte varit på platsen, men det kommer att göras en brottsplatsundersökning. Det har vi gjort med samtliga bilar som drabbats av liknande stölder, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen.

”Tacksamma för tips”

På Nylundagatan, som ligger i samma bostadsområde som Margaretagatan, har ratten tillgripits. Det är fortfarande oklart om tjuvarna krossat fönstren till bilarna eller om de lyckats bryta sig in på något annat sätt.

– Vi är förstås väldigt tacksamma för tips och iakttagelser från de aktuella adresserna. Och samtidigt vill vi passa på att varna BMW-ägare att en ny våg av stölder kan vara på gång. Det är inte bara splitternya bilar som drabbas, utan det kan också vara av äldre modell, säger Monica Bergström.

Hon fortsätter:

– I polisregion öst har det varit lugnt på den här fronten under några månader nu. Det är inget gott tecken om det tar ny fart.

På söndagen fick polisen nya anmälningar om BMW-stölder – då från ett bostadsområde i Vetlanda. Även där stals rattarna ur bilarna, men också en stereo samt instrumentpanelen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan