Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nye

Flygplan upptäckte brand i terrängen

Senare under söndagseftermiddagen uppskattade räddningstjänsten att brandens yta uppgick till en hektar, vilket motsvarar ungefär en fullstor fotbollsplan med måtten 68x105 meter. OBS: Genrebild.

Annons

Vid klockan 13.35 på söndagen upptäckte brandflyget en terrängbrand i området kring Näshult utanför Nye i Vetlanda kommun.

Branden var vid upptäckten initialt i storleksordningen 25x30 meter och enligt larmet förflyttades den med vinden i trakterna mellan Svartegöl och Sädegöl. Då brann det också med öppna lågor.

Senare under eftermiddagen uppskattade räddningstjänsten att brandens yta uppgick till en hektar, vilket motsvarar ungefär en fullstor fotbollsplan med måtten 68x105 meter.

Annons

– Vi har fått kontroll på, och kunnat slå ner, de öppna lågorna, men det brinner fortsatt djupt i marken, säger räddningstjänstens ledningsoperatör vid 16.30.

Annons

Branden skedde i ett större skogsområde som även var svårtillgängligt, berättar ledningsoperatören.

– Men det ska i alla fall inte finnas någon bebyggelse i närheten.

Styrkor från Farstorp, Vetlanda, Virserum och Korsberga var på plats och arbetade med släckning.

Vid 18-tiden hade branden släckts och personal började avveckla på platsen. En styrka skulle dock vara kvar över natten för efterbevakning.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy