Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Det är en ynnest att få vara en del i detta

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag jobbar inom sjukvården i Region Jönköpings län och har gjort det de senaste 30 åren. Jag har ett fantastiskt arbete och trivs ypperligt med det jag gör. Jag har en bra arbetsgivare och chef som gör vad de kan för min trivsel och ger mig goda möjligheter till utveckling.

Jag ser och hör med bestörtning den senaste tidens (ja jag har inget annat namn än) gnäll. Det skriks om hög arbetsbelastning, ingen eller ”bara” tre veckors semester, att man har fått gå upp i arbetstid, att man har fått mer jourtid, att man har fått mera eller andra arbetsuppgifter. Allt detta är sant. Verkligheten är sådan just nu. Allt detta på grund av en pandemi som ingen har beställt.

Annons

Annons

Det är en ynnest att få vara en del i detta. Jag får med min kunskap och kompetens vara med om att rida ut detta virus. Jag får bidra med mitt kall till sjukvården. Jag får ut en hyfsad lön som jag kan försörja mig på och ibland kan jag unna mig något extra. Jag har ett jobb att gå till och behöver verkligen inte oroa mig för att bli varslad.

Jag får stå längst fram i frontlinjen och besegra pandemin.

Frisk och Co har beslutat att det ska ges en ersättning till dem som jobbar närmast dessa patienter. Ett fint initiativ som verkligen uppskattas. Till övriga ska det ges ett presentkort. Ett stort tack till er för detta. Detta måste ju kosta orimliga siffror som ska betalas av någon.

Jag är tacksam att jag får vara en del av detta och önskar kanske att fler borde visa lite tacksamhet. Allt är inte pengar och lön. Vi måste kanske se andra värden som gör vårt arbete till det bästa man kan ha som innebär nära kontakt med patienter, en tacksamhetsblick ifrån någon som drabbats av sjukdom, en anhörig som kontaktar en och säger att man har gjort skillnad.

Fråga inte vad landet kan göra för dig utan fråga vad du kan göra för landet.

Anställd i 31 år och hoppas på ett gäng år till

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy