Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

VBK–duo i landslaget – aktuell för dubbla VM–turneringar

Pontus Vilén tar plats i landslagets observationstrupp inför kommande säsong tillsammans med hemvändande Joakim Andersson.

Annons

Bandysäsongen 2020/2021 spelas det två VM–turneringar.

Vetlanda BK–duon Joakim Andersson och Pontus Vilén finns med i förbundskaptenens tankar inför mästerskapen.

Sveriges förbundskapten Michael Carlsson har tagit ut en observationstrupp på 33 spelare inför kommande säsong med två planerade VM-turneringar. I truppen ingår ett flertal spelare som fått sin bandyfostran på Höglandet. Bland annat nuvarande VBK–spelarna Joakim Andersson och Pontus Vilén.

– Det är en trupp baserad på förra säsongen med spelare som hade ett bra fjolår och ett starkt slutspel, säger förbundskaptenen Michael Carlsson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Den gångna säsongens herr-VM fick skjutas upp på grund av coronapandemin. Därför har det Internationella Bandyförbundet beslutat att genomföra två VM-turneringar kommande säsong.

På torsdagen meddelade FIB vilka datum som är satta för turneringen i höst. Mellan den 5 och 11 oktober kommer VM spelas i Irkutsk. Planen är sedan att VM 2021 ska spelas i Syktyvkar någon gång i slutet av mars eller i början av april.

– Som planen ligger nu ska vi spela två VM-turneringar, men samtidigt vet vi inte var allt tar vägen i och med pandemin. Men vi är förberedda på att fullfölja en hel landslagssäsong, säger Michael Carlsson.

Utöver VBK–duon återvinns även Tranåskillen och Bois–produkten Martin Landström (Västerås SK/Baikal Energy) samt VBK–produkterna Christoffer Edlund (Villa/Lidköping) och Daniel Johansson (Västerås SK) i truppen.

Till toppen av sidan