Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

JUST NU: Skärpta råd för länet, meddelar Stefan Löfven

De allmänna coronaråden skärps i flera regioner – bland annat Jönköpings län. Dessutom införs skärpta regler för sällskap på restaurang. Det meddelade statsminister Stefan Löfven på en pressträff på tisdagen.

Foto: Amir Nabizadeh / TT

Annons

De allmänna råden skärps för Halland, Örebro län och Jönköpings län.

– Det här innebär att sju av tio svenskar omfattas av skärpta råd, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff om pandemiläget i Sverige.

Råden kan se lite olika ut beroende på var man bor, säger Löfven.

– Det vi gör nu kommer få skillnad för vilken sorts julfirande vi ska ha, säger han.

Annons

Statsministern gav också besked om skärpta regler för restaurangbesök. Fler än åtta personer får inte sitta vid samma bord på en restaurang, meddelade Stefan Löfven.

Annons

– Nu måste alla skärpa sig. Nu behöver varenda medborgare ta sitt ansvar, säger han.

– Vi vet hur farligt det här är. Vi har nästan 6 000 människor avlidna.

Socialminister Lena Hallengren (S) som också deltog på pressträffen sade att regeringen är medveten om att reglerna och restriktionerna frestar på.

– Pandemin drar ut på tiden. Vi är tio miljoner svenskar som saknar det vanliga livet, men ska vi komma tillbaka dit måste vi ta nya tag, säger Hallengren.

En bärande del av den svenska strategin är att vidta rätt åtgärder på rätt plats. Det är det som sker nu med de regionala råden, säger hon.

– Behövs det nya nationella åtgärder och restriktioner kommer det att vidtas. Ett exempel på det är dagens nya restriktioner för barer och restauranger.

De lokala skärpningarna innebär att det är extra viktigt att hålla sig uppmärksam på vad som gäller där man bor.

– Varje svensk har ett skarpt ansvar att följa vilka råd man har att förhålla sig till, säger hon.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy